Begin serieus met Pinterest en vergroot je online zichtbaarheid. Richt je blog Pinterest vriendelijk in. Voeg afbeeldingen toe en promoot jouw bedrijf zo visueel mogelijk op Pinterest. Als je het op de juiste manier doet, kun je extra bezoekers verwachten op je website. Laten we snel aan de slag gaan!
Pinterest tips om je online zichtbaarheid te vergroten | ARCHANA.NL #pinteresttips #pinterestmarketing
Pinterest is een van de snelst groeiende websites. De ideeëncatalogus voor iedereen. Zie het als een visueel online prikbord waar je alles verzameld wat je interesseert. Pinterest wordt door miljoenen mensen gebruikt die dingen willen, plannen, kopen en doen.
 

Pinterest tips om je online zichtbaarheid te vergroten

Wanneer je Pinterest zakelijk gebruikt, helpt het je om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten. Pins verwijzen altijd terug naar de website waar ze vandaan kwamen. Wellicht naar jouw website! Vertel via Pinterest jouw verhaal en laat de hele wereld kennis maken met jouw bedrijf. Betover andere Pinterest gebruikers met jouw prachtige afbeeldingen.
 

1. Voeg de Pin It-knop toe aan je browser

Om goed voorbereid van start te gaan met Pinterest is het echt een pré om de Pin It-knop toe te voegen aan je browser. Met de Pin It-knop bij de hand kun je snel en eenvoudig afbeeldingen pinnen vanaf je eigen website of andere websites.
Gelukkig is het eenvoudig om de Pin It-knop toe te voegen aan je browser. Wanneer je gebruik maakt van de Pin It-knop terwijl je op een website bent, krijg je alle afbeeldingen te zien die “pinbaar” zijn. Pin altijd de meest grote afbeelding aan de hand van de afmeting die bij de afbeelding staat vermeld.
Om de Pin It-knop toe te voegen aan je Chrome browser ga je naar https://about.pinterest.com/nl/browser-button
Pinterest-browserknop voor Chrome installeren | Pinterest tips om je online zichtbaarheid te vergroten | ARCHANA.NL #pinteresttips #pinterestmarketing
 

 

2. Je website bevestigen voor toegang tot je Pinterest statistieken

Bevestig je website en krijg toegang tot Pinterest statistieken. Zo kom je meer te weten over je afbeeldingen en je Pinterest account. Informatie over het pingedrag van je bezoekers en je ziet welke pins populair zijn.
Bevestig je website en krijg toegang tot je Pinterest statistieken
bevestig je website op Pinterest - Pinterest tips om je online zichtbaarheid te vergroten | ARCHANA.NL #pinteresttips #pinterestmarketing
 
* Zodra je je website hebt bevestigd verschijnt een vinkje naast je webadres op je Pinterest account en kun je je statistieken bekijken.
Je website verifiëren op Pinterest | Pinterest tips om je online zichtbaarheid te vergroten | ARCHANA.NL #pinteresttips #pinterestmarketing
* UPDATE | 16 juni 2015: Het vinkje voor mijn/je url is verdwenen. Pinterest geeft nu alleen een vinkje aan goedgekeurde gebruikers om aan te geven dat het daadwerkelijk om dat bepaalde merk of beroemdheid gaat, en niet om een nep-account. Uiteraard blijft je Pinterest account ook zonder het vinkje nog steeds een geverifieerd account waarmee je toegang hebt tot je statistieken.
Zie ook: Pinterest geeft beroemdheden en merken ‘verified account’
 

3. Connect met andere Pinterest gebruikers, volg (terug), reageer en repin

Connect met andere Pinterest gebruikers. Leer ze kennen, ga ze volgen, bestudeer wat zij pinnen en leuk vinden. Repin de afbeeldingen die jij leuk vindt en die passen bij jouw interesses en bedrijf. Laat een reactie achter, connect met influencers en vergroot zo jouw online zichtbaarheid.
Pinterest is geen social media kanaal, dus verwacht niet al te veel interactie.
 

4. Voeg altijd een omschrijving toe aan je pins en tag andere Pinterest gebruikers

Voeg altijd een omschrijving toe bij de afbeeldingen die je bewaard op Pinterest. Wanneer pinners naar afbeeldingen zoeken dan komen jouw pins ook naar boven in de zoekresultaten.
Tag andere Pinterest gebruikers in reacties die je achterlaat of in de omschrijving van je afbeeldingen (via browser/desktop). Laat zo weten waarom je bijvoorbeeld hun pins leuk vindt.
Zo tag een andere Pinterest gebruiker: typ @ …. en dan de naam van de pinner.
"Pinterest is gradually becoming the Google of the visual web ..." - Sharad Verma @techcrunch | ARCHANA.NL
 

5. Ontdek welke afbeeldingen bewaard worden vanaf je website

Wil je meer informatie halen uit jouw Pinterest activiteiten en weten:
• welke afbeeldingen worden bewaard vanaf je website of webshop?
• wie je afbeeldingen bewaard?
• welke afbeeldingen van je website populair zijn?
Als je antwoord hierop JA! is, dan heb ik een handige tip voor je!
Om er achter te komen welke afbeeldingen zijn bewaard vanaf jouw website (of vanaf de website van je concurrent(en), ga dan naar de volgende url in je browser:
► https://pinterest.com/source/VUL HIER JOUW URL IN
Bijvoorbeeld: https://pinterest.com/source/archana.nl
 
That’s it! Mijn 5 tips om jouw online zichtbaarheid te vergroten met Pinterest.
Succes!
Maak jij al zakelijk gebruik van Pinterest?
► Volg ARCHANA.NL op Pinterest
liefs, Archana | ARCHANA.NL
 

Pinterest tips om je online zichtbaarheid te vergroten | ARCHANA.NL

 

"Pinterest is gradually becoming the Google of the visual web ..." - Sharad Verma @techcrunch | ARCHANA.NL