Is jouw favoriete Nederlandse merk, winkel of bedrijf al te vinden op Pinterest?
Nederlandse merken op Pinterest | Dutch brands on Pinterest | www.archana.nl
 

Nederlandse bedrijven op Pinterest

Steeds meer Nederlandse bedrijven en merken hebben Pinterest ontdekt en delen visueel op hun eigen online prikbord afbeeldingen (pins) van hetgeen zij verkopen, aanbieden (diensten), inspireert of wat gerelateerd is aan hun merk/bedrijf.
Als grote Pinterest fan én actieve gebruiker vind ik het erg interessant om te zien en te ontdekken hoe (bekende) Nederlandse bedrijven gebruik maken van Pinterest. Het ene bedrijf is actiever dan het andere maar je kunt zien dat zij langzaam aan de mogelijkheden van Pinterest ontdekken. Vooral uit zakelijk oogpunt gezien is het erg aantrekkelijk om met behulp van Pinterest bijvoorbeeld extra traffic naar je website of webshop te generen, wat uiteindelijk misschien wel kan resulteren in meer verkopen vanuit je webshop of interesse in de diensten die je aanbiedt. Zorg er dan wel voor dat je website op Pinterest is ingesteld en je afbeeldingen “pinbaar” zijn zodat je je bezoekers de kans geeft om afbeeldingen te delen op Pinterest. Wil je weten hoe je “pinwaardige” afbeeldingen voor je website maakt, lees dan mijn blogbericht: “Nieuwe blogpost? Zorg voor een Pinterest waardige afbeelding!
Leuk om te zien dat online (op websites), offline (op folders) en in tv-commercials de Pinterest banner of icoontje zichtbaar is naast bijvoorbeeld de Twitter en Facebook banner. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden!

Nederlandse merken op Pinterest | Dutch brands on Pinterest | www.archana.nl

Hema maakt gebruik van Pinterest en plaatst Pinterest icoontje op voorkant folder


 
 
Nederlandse merken op Pinterest | Dutch brands on Pinterest | www.archana.nl

V&D gebruikt Pinterest icoontje in tv-commercial


 
 
Nederlandse merken op Pinterest | Dutch brands on Pinterest | www.archana.nl

101 Woonideeën is actief op Pinterest en heeft het Pinterest icoontje duidelijk zichtbaar op website geplaatst


 
 
Nederlandse merken op Pinterest | Dutch brands on Pinterest | www.archana.nl

Beddenmerk M Line plaatst Pinterest icoontje in hun nieuwste catalogus op speciale social media pagina


 
Wil je weten welke Nederlandse bedrijven en merken actief zijn op Pinterest? Volg dan mijn bord “NL merken op Pinterest | Dutch brands on Pinterest“.
 
Ter voorbereiding van mijn laatste Pinterest presentatie voor Krachtige Vrouwelijke ondernemers een paar weken geleden heb ik onderstaand overzicht gemaakt. Interessant om te zien is dat bekende woonbladen zoals 101 woonideeën en VT wonen veel Pinterest volgers hebben én flink zijn gestegen in het aantal Pinterest volgers in de afgelopen paar maanden.
Nederlandse merken op Pinterest | Dutch brands on Pinterest | www.archana.nl
 

Mijn podcast chat met Cynthia van Oh So Pinteresting

Afgelopen juli kwam ik in contact met Cynthia Sanchez van ohsopinteresting.com uit Texas USA, en zij nodigde mij uit voor een podcast chat via Skype over het gebruik van Pinterest in Nederland en het gebruik van Pinterest door Nederlandse bedrijven. Heb je dit gemist? Lees het bericht en luister naar de podcast via My podcast chat about Pinterest with Cynthia Sanchez from Oh So Pinteresting
Podcast chat about Pinterest in The Netherlands with Cynthia Sanchez from osopinteresting.com and Archana from Archana.nl | www.archana.nl
 
Heb jij nog meer voorbeelden van bekende Nederlandse bedrijven en merken op Pinterest? Laat je bericht hieronder achter via de reacties.
 

Wie ik nog mis op Pinterest

Waar blijven de bekende Nederlanders (BN’ers) en Nederlandse topsporters? Ze zijn er zeker wel maar het valt mij niet op omdat ze niet erg actief zijn op Pinterest. Weet jij bekende Nederlanders die wél actief zijn op Pinterest?

3FM dj Michiel Veenstra op Pinterest | www.archana.nl

3FM dj Michiel Veenstra op Pinterest


 
Maak jij al gebruik van Pinterest en zet je dit ook zakelijk in? Ik ben benieuwd naar je ervaringen met Pinterest. Laat gerust een reactie hieronder achter of wil je een keer brainstormen over Pinterest of heb je vragen over Pinterest? Stuur mij dan een e-mail of schrijf je direct in voor mijn PINTEREST WORKSHOP.
liefs, Archana | www.archana.nl
 

Let’s connect!

Volg Archana op Pinterest | www.archana.nl
www.pinterest.com/archanahaarnack