Pinterest inspireert dagelijks miljoenen mensen bij het vinden van ideeën voor een volgende aankoop. Voor jou is het belangrijk om te weten welke Pinterest marketing strategieën je kunt toepassen en welke strategieën niet. Pinterest is een platform dat constant verandert en vernieuwd. In dit blogbericht deel ik de belangrijkste Pinterest Marketing tips voor 2019.

Pinterest Marketing strategie tips voor 2019 | ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttips
Dagelijks gebruiken miljoenen mensen Pinterest. Voor ondernemers zoals jij de kans om je producten en diensten onder de aandacht te brengen. Bepaal je Pinterest Marketing strategie of geef deze een update en ga aan de slag met onderstaande tips.

 

Pinterest marketing strategie gids voor 2019

Als geen ander begrijp ik dat het soms een uitdaging is om alle nieuws en nieuwe functies op Pinterest bij te houden. Ben je net gestart met Pinterest of wil je je prestaties op Pinterest verbeteren? Lees deze tips en pas deze toe in je Pinterest Marketing strategie zodat je je profiel kunt uitbreiden, meer volgers bereikt en extra bezoekers krijgt op je website.

Ben je nieuw op Pinterest? Begin hier

Als één van de eerste Pinterest gebruikers in Nederland, ben ik iedere dag actief met het vinden van manieren om meer bezoekers te krijgen op mijn website. Het verhogen van repins en bewaren vanaf mijn website om zo mijn bereik op Pinterest te vergroten is belangrijk. Uiteindelijk moet het resultaat van deze acties mij meer traffic brengen zodat ik meer Pinterest trainingen en diensten verkoop om ondernemers zoals jij te helpen met Pinterest.

 

1. Pin regelmatig en consistent

Net als op andere platformen is het belangrijk om Pinterest consistent te gebruiken. Volgens Pinterest is het beter om consistent en dagelijks pins te maken dan dat je veel pins één keer in de week tegelijk toevoegt. Plaats meerdere maanden achter elkaar regelmatig pins. Zo vergroot je het bereik van je pins en bouw je aan je relatie met een betrokken Pinterest-publiek.

Door gebruik te maken van een planningstool zoals Tailwind, helpt het je om te bepalen wat het juiste moment is om je pins automatisch te plaatsen. Super handig als je moeite hebt om iedere dag consistent te pinnen.

Tailwind planningstool | Pinterest Marketing strategie tips voor 2019 | ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttips

 

Wil je je Pinterest activiteiten automatiseren? Meld je aan voor een Tailwind account via mijn affiliate link en laat Tailwind dagelijks jouw pins plaatsen. ► Ja! Ik wil 15 dollar korting op mijn Tailwind account

 

2. Optimaliseer borden om gevonden te worden

Door je borden specifieke en relevante namen te geven maak je het makkelijker voor je doelgroep om je profiel te vinden. Het is een gemiste kans als je zelf bordnamen bedenkt die geen goede zoekwoorden bevatten.

Bordnamen worden namelijk weergegeven in zoekresultaten op Pinterest. Kies daarom sterke SEO vriendelijk bordnamen. Vervolgens kies je per bord een relevante categorie en voeg je tot slot een bord omschrijving toe.

zoekwoorden op Pinterest | Pinterest Marketing strategie tips voor 2019 | ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttips

 

 

3. Toon je beste borden boven aan je profiel

Stel tot maximaal 5 borden in die je wilt uitlichten om bezoekers te verwelkomen op je Pinterest profiel. Je uitgelichte borden zijn via de “Overzicht” tab aan de bovenkant zichtbaar op je profiel en roteren automatisch. Bepaal zelf welke borden je wilt uitlichten. Kies bijvoorbeeld de voor jou meest belangrijke borden.

Zelf heb ik gekozen om borden uit te lichten die relevant zijn voor mijn bedrijf en waar ik in gespecialiseerd ben. Zo zien bezoekers op mijn Pinterest profiel direct waarmee ik ze voornamelijk ga inspireren.

Uitgelichte borden instellen op je profiel
1. Klik op … rechts bovenaan Pinterest en open je menu
2. Klik op Instellingen
3. Scroll naar beneden naar de “Profiel” sectie en klik “Bewerken” naast de Uitgelichte borden”
4. Kies tot maximaal 5 borden om uit te lichten
5. Klik op “Bewaren” en sla de instellingen op.

Je uitgelichte borden zijn nu zichtbaar voor alle Pinterest gebruikers op desktop en via mobiel. Wil je de borden aanpassen of verwijderen, dan kan dit alleen via een web browser. Uiteraard is het ook mogelijk om geen uitgelichte borden te tonen. Kies dan geen borden zodat bezoekers op je profiel geen uitgelichte borden zien.

 

4. Creëer meerdere beelden voor dezelfde pagina

Content creators zoals jij en ik willen dat onze content opvalt en wordt gevonden door de ideale doelgroep. Niet iedereen is hetzelfde en daarom is het belangrijk om visuele content te maken die meerdere mensen aanspreekt. Creëer meerdere beelden die verwijzen naar dezelfde bron. Wanneer je een blogbericht schrijft creëer beelden die er net wat anders uitzien, visueel en tekstueel en bewaar deze op Pinterest.

Pinterest raadt aan om verschillende pin beschrijvingen toe te voegen zodat je de kans verhoogt om zichtbaar te worden in de Smart Feed.

Creëer meerdere beelden voor dezelfde pagina | Pinterest Marketing strategie tips voor 2019 | ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttips
Zo nu en dan update ik oude blogberichten en voeg ik nieuwe beelden toe. Begin eerst bij je meest populaire blogberichten, optimaliseer deze en voeg verschillende beelden toe die je bewaard op Pinterest. Uiteraard kun je ook via het “+” teken op Pinterest nieuwe pins toevoegen.

 

5. Vind meer betrokken volgers

Op Pinterest draait het niet persé om het aantal volgers dat je hebt, belangrijker is om betrokken volgers te hebben. De eersten die je pins te zien krijgen zijn je volgers. Hoe meer je volgers reageren op je content, hoe meer je pins getoond worden op andere plekken op Pinterest. Bijvoorbeeld in de zoekresultaten, tijdlijnen en aanbevelingen.

Er zijn verschillende manieren om je profiel, borden en pins onder de aandacht te brengen zodat je doelgroep je gaat volgen:
• voeg de volgknop toe aan je website
• voeg de Bewaar button toe bij beelden op je website en blogberichten
• motiveer lezers van je nieuwsbrief om je te volgen op Pinterest
• breng je borden en pins ook onder de aandacht in je nieuwsbrief
• vraag je volgers op social media kanalen om je ook op Pinterest te volgen
• geef je een folder uit voor je interieur- of beddenwinkel, voeg ook het Pinterest icoon toe zodat mensen zien dat je actief bent op Pinterest.

Volg actief andere Pinterest gebruikers. Volg niet iedereen maar ga op zoek naar gebruikers die bijvoorbeeld ook content creëren net als jij. Connect met gebruikers die in dezelfde branche als jij werken en volg bedrijven en merken die content delen dat past bij jouw bedrijf, diensten en content.

► Als je het nog niet doet, volg mij op Pinterest

Belangrijk is interactie (engagement). Als er veel interactie is met jouw beelden op Pinterest, dan kan dit je account een flinke boost geen. Motiveer lezers van je nieuwsbrief en volgers op je Instagram account, om je ook te volgen op Pinterest.

Zo bewaar je je Instagram berichten op Pinterest

 

6. Motiveer het bewaren van beelden vanaf je website

Vergeet niet om bezoekers van je website, lezers van je blog en nieuwsbrief te motiveren om beelden vanaf je website te bewaren op Pinterest. Voeg Pinterest-vriendelijke beelden toe op je website en blogberichten en geef bezoekers de mogelijkheid om je beelden te bewaren op hun Pinterest account. Of vraag mensen om interactie aan te gaan met jouw content en pins vanaf je Pinterest account.

 

7. Bevestig je Instagram, Etsy of YouTube account op Pinterest

Claim je Instagram-, Etsy- of YouTube-account zodat mensen meer van je kunnen vinden op deze accounts. Als je een zakelijk Pinterest-profiel hebt en je claimt je account dan krijg je toegang tot statistieken over alle pins die zijn bewaard vanaf je geclaimde account.

Wanneer iemand een beeld vanaf je Instagram account bewaard op Pinterest, wordt de pin toegeschreven aan jou en je profielfoto wordt zichtbaar bij alle pins die vanaf je Instagram account worden bewaard.

Je krijgt toegang tot statistieken en je ziet wat mensen bewaren van je Instagram account en hoe deze pins het doen. Pins bewaard vanaf je Instagram account worden ook meegeteld bij de “maandelijkse weergaven” op je profiel van je Pinterest bedrijfsaccount. Net zoals pins meetellen die bewaard zijn vanaf je bevestigde website.

Door beelden van je Instagram account te bewaren op Pinterest geef je Pinterest gebruikers de kans om je beter te leren kennen en je te volgen via je Instagram account. Hoe leuk is dat!

Belangrijk om te weten is dat je Instagram account openbaar moet zijn zodat Pinterest pins van je account aan jou kan toeschrijven.

► Lees meer over het Claimen van je account

 

Met welke van deze Pinterest Marketing strategieën voor 2019 ga jij aan de slag?

 

Vind je dit blogbericht interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

7 Pinterest marketing strategie tips voor 2019 | ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinterestnederland

7 Pinterest marketing strategie tips voor 2019 | ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinterestnederland
7 Pinterest marketing strategie tips voor 2019 | ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinterestnederland