Het is geen geheim dat ik erg gehecht ben aan mijn iPad en Pinterest tot mijn dagelijkse routine behoord. Wat ik tegenkom op het internet en ik “pin-waardig” vind, wil ik pinnen. Of dat nu via de Pinterest app op de iPhone/iPad is, ik wil kunnen pinnen wanneer mij dat uitkomt en op een manier dat weinig tijd of moeite kost.
PINTEREST: Hoe je kunt pinnen vanaf je iPad | www.archana.nl
 

Pinnen vanaf je browser

Misschien herken je dit wel: Zit je relaxed met je iPad op de bank, al surfend op het internet via je Safari browser, kom je leuke foto’s tegen die je wil toevoegen aan je Pinterest borden. Wat nu?
Hoe voeg je nu de “Pin it” button toe aan de Bladwijzerbalk van je Safari browser  op je iPad? Ik leg het je graag uit.
 

Voeg de Pin it button toe aan je iPad

Stap 1: Zorg ervoor dat je JavaScript instelling geactiveerd is. Dit kun je doen via de Instellingen button op je iPad.
 

Pinterest Tips & Tricks 6

 
Stap 2: Ga naar Safari op je iPad en bezoek een willekeurige website. In het voorbeeld hieronder ben ik op mijn eigen website Archana.nl | Life & Style blog. Klik nu op het pijltje te vinden aan de bovenkant van je browser, klik daarna op “Voeg bladwijzer toe”.

Pinterest Tips & Tricks 6

 
Stap 3: Na het klikken op “Voeg bladwijzer toe” volgt een nieuw scherm. Waar nu de tekst “Pin it” staat, stond eerst de naam van mijn blog. Wijzig de naam van de website in “Pin it” en klik daarna op “Bewaar”.

Pinterest Tips & Tricks 6

 
Stap 4: Klik boven aan het scherm op het boek icoontje om je bladwijzers te openen. Klik op “wijzig” en klik daarna op “Pin it”.

Pinterest Tips & Tricks 6

 
Stap 5: Nu is onderstaande scherm zichtbaar met het adres van de website. Verwijder nu dit adres.

Pinterest Tips & Tricks 6

Stap 6: Kopieer onderstaande code en voeg deze toe in het nu lege vak waar eerst het adres van de website stond.

javascript:void((function(d){var e=d.createElement(‘script’);e.setAttribute(‘type’,’text/javascript’);e.setAttribute(‘charset’,’UTF-8′);e.setAttribute(‘src’,’//assets.pinterest.com/js/pinmarklet.js?r=’+Math.random()*99999999);d.body.appendChild(e)})(document));

Update: 19 november 2013: onderstaande code is getest op een 3e generatie iPad
javascript:void((function(d){var%20e=d.createElement(‘script’);e.setAttribute(‘type’,’text/javascript’);e.setAttribute(‘charset’,’UTF-8′);e.setAttribute(‘src’,’//assets.pinterest.com/js/pinmarklet.js?r=’+Math.random()*99999999);d.body.appendChild(e)})(document));
Zorg ervoor dat je de complete code kopieert anders zal het niet werken.
Je scherm ziet er nu zo uit

Pinterest Tips & Tricks 6

Klik op “Bladwijzerbalk” en daarna op “Gereed” en je bent klaar!! Gefeliciteerd! Je hebt nu een “Pin it” button toegevoegd aan je Bladwijzerbalk!
In je bladwijzerbalk zijn nu de woorden “Pin it” zichtbaar. Dus wanneer je het internet aan het afstruinen bent en mooie foto’s tegenkomt, druk je op de “Pin it” button en je kunt een foto direct toevoegen aan je Pinterest account!

Pinterest Tips & Tricks 7

Heel veel plezier en succes met pinnen!
Deze stappen kun je overigens ook toepassen om de “Pin it” button aan de bladwijzerbalk van je iPhone toe te voegen.
Ik ben erg benieuwd of het je gelukt is om de “Pin it” button toe te voegen. Deel je ervaringen hieronder door te reageren op deze blogpost.
liefs, Archana