Oktober staat voor de deur en als ik denk aan de oktober, dan denk ik aan “Oktober Woonmaand” en “vt wonen&design beurs”. Oktober is dé maand om inspiratie op te doen op het gebied van interieur, wonen en slapen. Wat doe je als blogger als je voor het eerst een beurs bezoekt en hoe gebruik je Pinterest en je blog om je foto’s te delen? Lees mijn Pinterest tips voor bloggers en ga aan de slag.

Pinterest tips voor bloggers die beurzen bezoeken - ARCHANA.NL #pinteresttips #pinterestmarketing

 

De afgelopen jaren heb ik diverse beurzen bezocht. Voornamelijk interieur- en beddenbeurzen. Toen als interieurblogger. Beurzen bezoeken was voor mij een goede manier om inspiratie op te doen voor mijn eigen interieur maar ook voor het schrijven van nieuwe blogs. Zo heb je ook weer nieuwe content voor je social media kanalen.

Het bezoeken van een beurs is ook een goede manier om je netwerk te vergroten en jezelf en je blog onder de aandacht te brengen.

 

Pinterest tips voor bloggers die voor het eerst een beurs bezoeken

 

Zo bereid je je voor als je voor het eerst een beurs bezoekt

De eerste keer dat ik een beurs bezocht, is alweer jaren geleden. Vond dat best spannend en ik kan mij dus goed voorstellen dat het ook spannend is voor jou. Misschien weet je niet goed hoe je je moet voorbereiden? Daarom deel ik mijn tips met jou. Let’s do this!

 

Voorbereiding thuis

 • Maak van te voren een plan met wat je op de beurs wil doen, zien en welke mensen/bedrijven je wilt spreken.
 • Op de beurs website vind je een overzicht met Deelnemers. Schrijf de merken en bedrijven op papier of bewaar ze in de Notities app op je telefoon.
 • Creëer eventueel een bord op je Pinterest account en geef deze de naam van de beurs die je bezoekt. Bewaar in dit bord herkenbare beelden of logo’s van bedrijven die je wilt bezoeken.
 • Vergeet je visitekaartjes niet! Je weet maar nooit wie je tegenkomt, misschien een leuke collega blogger of een interessant bedrijf of merk waarover je wil gaan bloggen.
 • Deel een bericht op social media dat je naar de beurs gaat. Vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Vermeld in je bericht de datum wanneer je de beurs bezoekt en vraag aan je volgers of zij ook gaan. Wellicht kun je elkaar eindelijk eens in real life ontmoeten.
 • Neem altijd een flesje water mee en misschien een gezonde reep voor tussendoor. Tijdens de beurs kun je vaak op verschillende plekken een hapje eten en drinken. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je met een knorrende maag rondloopt.
 • Bestel van te voren je entreekaartje online, zo ben je minder tijd kwijt aan zoeken, wachten en kopen van je kaartje aan de balie.

 

Tijdens je bezoek aan de beurs

 • Neem je camera mee. Zelf neem ik foto’s met mijn iPhone. Werkt perfect! Pen en papier is altijd handig!
 • Neem niet alleen foto’s in horizontale modus maar ook in verticale modus. Op Pinterest valt een verticaal beeld eerder op en als je deze toevoegt in je blogbericht, motiveer je mensen om je foto’s te bewaren op Pinterest.
 • Op een beurs kan het soms best druk zijn. Zorg voor een goede nachtrust, een goed ontbijt en koffie of thee voordat je vertrekt.
 • Vertrek op tijd van huis, denk aan files en check voor de zekerheid ook je Weer app zodat je goed voorbereid bent.

Pinterest tips voor bloggers die voor het eerst een bezoek brengen aan een beurs. Bezoek je voor het eerst een beurs? De ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan tijdens het bezoek van de vt wonen&design beurs, heb ik voor je verzameld in dit blogbericht. - ARCHANA.NL #pinteresttips #pinterestmarketing

 

Je bent binnen, wat nu?

Stap de welkomsthal binnen en laat alles even op je inwerken. Kijk om je heen, wellicht zie je iets leuks om te fotograferen. Tijdens mijn eerste keer naar een beurs liep ik zo door naar de eerste beurshal en zag ik niet wat voor moois in de hal stond. Ja, thuis op Instagram zag ik het wel omdat andere bloggers een foto hadden geplaatst. Gemiste kans dus.

 • Neem de plattegrond mee die je meestal ontvangt bij binnenkomst. Handig als je over de beursvloer wandelt en voor thuis. Kijk eerst wat rond voordat je je weg vervolgt naar de grote hallen.
 • Pak je briefje of Notities app en bekijk welke bedrijven je hebt opgeschreven. Neem deze in je op en wandel rustig langs alle stands. Laat je inspireren en sta open voor bedrijven die je niet hebt opgeschreven. Laat je vooral verrassen en verwonderen. Neem tussendoor foto’s, vraag om een folder of visitekaartje.
 • Belangrijk om te doen voordat je een heleboel foto’s neemt van een merk of bedrijf: Neem als eerste een foto van het logo van het bedrijf. Daarna foto’s van de stand en eventuele producten. Als je dit bij iedere stand doet waar je foto’s van wilt nemen, weet je altijd waar en van wie je foto’s hebt genomen. Niets is zo frustrerend als je thuis naar je foto’s kijkt en je niet meer weet waar of van wie je foto’s hebt genomen.
 • Vergeet niet om tijdens je bezoek foto’s te delen op je social media accounts. Op Facebook kun je inchecken op de locatie en vaak ook op het evenement dat de beurs heeft aangemaakt. Op Instagram voeg je de locatie toe aan je bericht met vermelding van een aantal relevante hashtags, bijvoorbeeld #vtwonenendesignbeurs #vtwonenbeurs #raiamsterdam #amsterdam
 • Neem contact op met de mensen met wie je hebt afgesproken. Spreek een locatie af om elkaar te ontmoeten. Uiteraard mag een selfie niet ontbreken en als je de foto op Instagram deelt, vraag van te voren of dit in orde is en of je de persoon mag taggen. Indien dit in orde is, tag de persoon in je bericht en op de foto.

 

Na je bezoek aan de beurs

 • Relax, trek je schoenen uit en neem even tijd voor jezelf om bij te komen van, wellicht je allereerste bezoek aan een beurs.
 • Bekijk de folders en visitekaartjes die je hebt meegekregen en sorteer deze op naam of categorie.
 • Bedenk, of misschien heb daar al over nagedacht voordat je naar de beurs ging, waarover je wilt gaan schrijven. Wordt het een verzamelblog met alles wat je op de beurs hebt gezien? Schrijf je een blog met de nieuwste trends en wat jou is opgevallen? Of schrijf je een blog met alleen maar inspiratie voor de slaapkamer? Waarover je gaat schrijven maakt niet uit, zolang je genoeg inspiratie hebt en tekst om daarover te vertellen.
 • Bekijk op je gemak de foto’s die je hebt genomen tijdens je beursbezoek. Wellicht krijg je zo inspiratie voor een blogbericht. Download je foto’s, geef ze een naam en sorteer de foto’s eventueel in mapjes op je laptop.
 • Nu is het tijd om je blog te schrijven.

Pinterest tips voor bloggers die voor het eerst een bezoek brengen aan een beurs. Bezoek je voor het eerst een beurs? De ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan tijdens het bezoek van de vt wonen&design beurs, heb ik voor je verzameld in dit blogbericht. - ARCHANA.NL #pinteresttips #pinterestmarketing

 

Tips voor het schrijven van je blog

Het is tijd om creatief aan de slag te gaan. Start met het schrijven van je tekst. Denk aan een nieuwsgierig makende inleiding en ga stap voor stap verder.

Richt je blog zo visueel mogelijk in. Voeg je mooiste foto’s toe. Voeg niet alleen horizontale foto’s toe maar ook verticale foto’s. Meer tips lees je in mijn blog 4 Tips om je blog zo visueel mogelijk in te delen.

Vergeet niet om je blog SEO-vriendelijk te maken en je foto’s te optimaliseren. Deze tips mag je absoluut niet missen: Verbeter je SEO en optimaliseer eenvoudig je afbeeldingen.

 

Pinterest tips voor je blog

Het leukste aan bloggen vind ik niet alleen het schrijven maar ook het moment dat ik aan de slag ga met de foto’s. Als ik mijn blogs schrijf doe ik dit altijd met Pinterest in gedachten. Voeg je mooiste toe in je blogbericht. Wellicht vinden lezers van je blog, je foto’s zo aantrekkelijk en interessant dat ze deze beslist willen bewaren op hun Pinterest account.

Voor jou de perfecte manier om gratis het bereik van je blog te vergroten. Hoe meer mensen op Pinterest jouw foto’s zien, hoe groter de kans is dat mensen doorklikken naar je website voor meer informatie.

Leestip: Wil je meer traffic op je website? Dit is wat je moet doen.

 

Wil je meer traffic op je website of in de winkel? Meld je aan voor een Pinterest Training en krijg expert tips van Pinterest Expert Archana Haarnack - ARCHANA.NL #pinteresttraining #pinterestmarketing

 

Pas onderstaande tips toe bij het opmaken van je pins:

 • Voeg verticaal hoge beelden toe in je blogbericht. Wanneer deze worden bewaard op Pinterest, vallen ze eerder op in de feed van Pinterest gebruikers.
 • Creëer voor ieder blogbericht één of meerdere Pinterest-vriendelijke beelden (pins).
 • Ideale afmeting voor een pin is 1000 x 1500 pixels of 735 x 1102 pixels (via Canva.com). Zorg in ieder geval voor een beeldverhouding van 2:3.
 • Verwerk je huisstijl in je pins. Voeg een logo of url van je website toe. Met een tekstoverlay op je pin zie je direct waar je blog over gaat.
 • Voeg alt teksten toe bij je foto’s zodat altijd de juiste Pin beschrijving wordt overgenomen op Pinterest.

Leestip: 7 Pinterest Marketing strategie tips voor 2019.

 

Zo, nu weet je hoe je je kunt voorbereiden op je (eerste) bezoek aan een beurs, waar je aan moet denken bij het schrijven van je blogbericht en hoe je optimaal je blog deelt op Pinterest. Belangrijkste aan je bezoek is dat je vooral geniet en inspiratie opdoet.

Deze tips, kennis en ervaring heb ik verzameld na het bezoeken van diverse bezoeken en jaarlijks tijdens mijn favoriete beurs “vt wonen&design beurs” in RAI Amsterdam.

♥ Veel plezier en laat even weten of mijn tips je hebben geholpen in jouw voorbereiding.

 

Vind je dit blogbericht interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Pinterest tips voor bloggers die beurzen bezoeken - ARCHANA.NL #pinteresttips #pinterestmarketing

 

Pinterest tips voor bloggers die beurzen bezoeken. Bezoek je voor het eerst een beurs? De ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan tijdens het bezoek van de vt wonen&design beurs, heb ik voor je verzameld in dit blogbericht. - ARCHANA.NL #pinteresttips #pinterestmarketing
Pinterest- Blog- en Beurs Tips voor Bloggers. Bezoek je voor het eerst een beurs? De ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan tijdens het bezoek van de vt wonen&design beurs, heb ik voor je verzameld in dit blogbericht. - ARCHANA.NL #pinteresttips #pinterestmarketing
Pinterest tips voor bloggers die voor het eerst een bezoek brengen aan een beurs. Bezoek je voor het eerst een beurs? De ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan tijdens het bezoek van de vt wonen&design beurs, heb ik voor je verzameld in dit blogbericht. - ARCHANA.NL #pinteresttips #pinterestmarketing