Het wordt tijd om mijn geheime en o zo handige Pinterest tool met je te delen! Want als je net zoals ik een blog hebt én actief bent met Pinterest dan wil je weten of bezoekers van je blog (website of webwinkel) ook je afbeeldingen of producten pinnen naar Pinterest. Want als dat het geval is dan wil je ook weten wanneer dat gebeurt én wat er zoal gepind wordt zodat jij je strategie voor je Online Marketing hierop kunt inrichten en aanpassen. Ik deel mijn geheime tool graag met je!
Maak Pinterest nog leuker met PinAlerts | ARCHANA.NL #pinteresttips #pinterestmarketing
 

Pinterest statistieken

Als je je Pinterest account zakelijk hebt ingericht dan heb je toegang tot de Pinterest statistieken van je account. Met andere woorden je kunt precies zien en bijhouden hoeveel mensen je Pinterest profiel hebben gezien, het aantal bezoekers, welke pins populair zijn die jij hebt gepind, het aantal kliks en Vind-ik-leuks deze hebben gegenereerd en je weet wat het bereik is van je populaire pins. Met al deze gegevens kun je als blogger en zeker ook als webwinkel eigenaar precies zien welke blogartikelen/foto’s en producten populair zijn en kun je hier op een slimme manier op inspelen. Je kunt de content op je blog hierop aanpassen en uitbreiden en wellicht extra traffic genereren naar je website en wie weet heb jij niet alleen extra bezoekers maar ook bezoekers die jouw producten kopen. Hoe geweldig zou dat zijn? Ben jij klaar voor extra bezoekers?
 

Mijn geheime Pinterest tool: PinAlerts

Waarom nog een tool gebruiken als je met Pinterest statistieken ook een heel eind komt? En je kunt toch ook via http://www.pinterest.com/source/jewebsiteURL zien welke afbeeldingen vanaf je website zijn gepind? Klopt! Maar als je mijn uitleg hebt gelezen dan ben je straks net zo enthousiast als ik (dat hoop ik dan tenminste!). Precies een jaar geleden heb ik voor het eerst kennis gemaakt met PinAlerts. PinAlerts is een tool die je per e-mail laat weten wanneer en welke afbeeldingen vanaf je website zijn gepind. Je kunt instellen of je direct een e-mail wilt ontvangen of per uur, per dag of per week. Heel handig! En weet je wat het mooiste is? Je kunt het heel simpel instellen én het is GRATIS! Een gratis Pinterest tool die je laat weten wat populair is op je blog of webwinkel. Aanmelden en instellen is zo gedaan!
 

Stap 1

Registreer je bij PinAlerts via onderstaand scherm door linksonder op het rode linkje met REGISTER te klikken.
Maak Pinterest nog leuker met PinAlerts | ARCHANA.NL #pinteresttips #pinterestmarketing

Stap 2

Vul eerst je gegevens in en klik daarna op REGISTER. Je ontvangt dan een e-mail die je moet bevestigen zodat je je PinAlerts account kunt verifiëren. Nadat je dit hebt gedaan kun je inloggen.
Maak Pinterest nog leuker met PinAlerts | ARCHANA.NL #pinteresttips #pinterestmarketing

Stap 3

In 3 simpele stappen kun je vervolgens instellen vanaf welke website je per e-mail meldingen wilt ontvangen wanneer iemand een afbeelding heeft gepind. 1) Vul de url van de website in waar je PinAlerts voor wilt ontvangen. 2) Selecteer bij HOW OFTEN hoe vaak je een melding wilt ontvangen. 3) Klik vervolgens op CREATE A PINALERT en ga daarna naar MANAGE om je PinAlerts te onderhouden.
Maak Pinterest nog leuker met PinAlerts | ARCHANA.NL #pinteresttips #pinterestmarketing

Stap 4

Via onderstaand scherm vind je een overzicht van de websites waar je een melding van wilt ontvangen. Je kunt dus meerdere website adressen toevoegen. Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld Facebook.com toe te voegen.
That’s it! Je hebt nu je PinAlerts ingesteld!
Maak Pinterest nog leuker met PinAlerts | ARCHANA.NL #pinteresttips #pinterestmarketing

Monitoren en engagen!

Hoe cool is het om een melding te ontvangen zodra iemand direct heeft gepind vanaf je website! Zo leer je wat populair is op je eigen blog of webwinkel. In de melding die je per e-mail ontvangt zie je een aantal interessante gegevens:
– de klikbare naam van de Pinterest gebruiker die vanaf jouw website heeft gepind
– de url (het adres) van de pin
– naam van het bord waarin de afbeelding is gepind
– datum en tijdstip wanneer de afbeelding is gepind
– omschrijving van de pin (dit is de omschrijving die jij hebt ingesteld per afbeelding – of – de pinner heeft een eigen omschrijving meegegeven aan de pin) het is dus belangrijk dat je alle afbeeldingen op je website een naam/omschrijving meegeeft zodat pinners dit niet zelf hoeven te doen.
Ook op Pinterest kun je met andere pinners in contact komen dus waarom niet even een berichtje naar degene die een afbeelding van je website heeft gepind om te bedanken? Een mooie kans om met elkaar in contact te komen en om elkaars borden te gaan volgen. Dat is ook een manier om aan nieuwe volgers te komen!
Maak Pinterest nog leuker met PinAlerts | ARCHANA.NL #pinteresttips #pinterestmarketing

Handige tips!

Misschien heb je een keer een gastblog geschreven op een blog en wil je weten of de afbeeldingen die je hebt gebruikt ook gepind worden? Je kunt gemakkelijk nog meer url’s toevoegen zodat je daar ook weer een melding van ontvangt.
Je kunt zelfs het website adres toevoegen van bijvoorbeeld een “concurrent” blogger, website of webwinkel en meldingen ontvangen, weet je gelijk wat populair is op hun website!
Heb je een webwinkel? Dan is het natuurlijk mega interessant om te weten welke producten populair zijn in jouw webwinkel of in die van jouw concurrent!
Maak vandaag nog een GRATIS account aan bij PinAlerts.com en blijf op de hoogte via e-mail van wat er wordt gepind vanaf je website en ga de interactie aan met andere (nieuwe) Pinterest gebruikers! Veel succes!
 
Heb jij PinAlerts al gebruikt of wil je deze gratis Pinterest tool gaan gebruiken?
Ik ben benieuwd hoe jij PinAlerts gaat gebruiken, ik lees je ervaringen graag via de reacties hieronder! 
liefs, Archana | ARCHANA.NL