Het is augustus en tijdens deze hete zomermaand genieten Pinners van de zomer, evenementen, festivals en andere buitenactiviteiten. Naast genoeg drinken om het vochtgehalte op pijl te houden, wordt ook tijd gemaakt om buiten te eten met vrienden en familie. Tijd om aan de slag te gaan met de Pinterest trends voor augustus.

Pinterest trends voor augustus: Wat ga je pinnen in augustus - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttrends

 

Pinterest Planner

Voordat ik de Pinterest trends voor augustus met je deel, wil ik je laten weten wat je iedere maand kunt verwachten en hoe dit is opgebouwd.

 1. Wat ga je pinnen
 2. Wat ga je promoten
 3. Ideeën voor het plannen van nieuwe content
 4. Tip van de maand
 5. Actie item voor deze maand  

De trends zijn gebaseerd op trends gezien in het verleden, verzameld door Pinterest, Tailwind en Simple Pin Media. Verschillende trends verschijnen en verdwijnen weer maar wat opvalt op Pinterest, is dat mensen plannen maken voor de toekomst.

 

Pinterest in Nederland

Wat belangrijk is om te weten is dat de trends die iedere maand hier worden besproken, beschreven zijn met Engelse woorden. Aangezien Pinterest in Nederland door steeds meer mensen wordt gebruikt voor het vinden van nieuwe ideeën, heb ik de trends onderzocht en Nederlandse woorden toegevoegd.

 

Pinterest trends in augustus

Volgens Pinterest is er deze maand een stijging in het aantal zoekopdrachten naar beton en cement. Mensen zijn op zoek naar inspiratie over strakke, moderne betonnen huizen, betonnen woonaccessoires, DIY ideeën met cement en luxe rustieke buitenbaden.

Bedenk hoe je Pinterest gebruikers in augustus gaat inspireren met jouw producten en diensten en start met het creëren van nieuwe content. Volgens Pinterest zijn pinners op zoek naar inspiratie voor een industriële look en gebruiken daarom beiden woorden – beton en cement – in hun zoekopdrachten. Voeg beide woorden toe in je campagnes wanneer je deze pinners wil bereiken.

 

Wat ga je pinnen in augustus

Het is nog volop zomer en Pinners genieten van de lange, zomerse dagen. In eigen land of in het buitenland. De mensen die weer thuis zijn na een heerlijke vakantie, zijn druk bezig met het maken van plannen. Plannen om weer terug te gaan naar school of starten met studeren. Alles wat je nodig hebt om het nieuwe schooljaar te beginnen, Pinners zijn daar naar op zoek. Denk aan schoolspullen, agenda’s, tassen, nieuwe outfit en het inrichten van studeerkamers.

Ga aan de slag met onderstaande onderwerpen en pin beelden die passen bij:

 • Fall Fashion / Herfst Outfit
 • Camping / Kamperen
 • Tailgating/Football / Barbecueën vanuit achterklep van je auto
 • Organization & Routine Tips / Organiseren Tips
 • Grilling Recipes / Grillen Recepten
 • Fall Weddings / Herfst Bruiloften
 • Halloween / Halloween Ideeën

Met de herfst in het vooruitzicht worden nieuwe plannen gemaakt. Kamperen is nog steeds populair onder Pinners en er zijn nog steeds mensen die een vakantie plannen. Denk aan alles wat je nodig hebt voor je vakantie en om zonder zorgen te genieten van je verblijf op een camping.

Herfst Bruiloft | Wat ga je pinnen in augustus - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttrends

Na de zomer en het vieren van een heerlijke vakantie, is het tijd om productief te zijn. Pinners zijn op zoek naar tips over Organiseren en het maken van schema’s om weer structuur te krijgen in hun dagelijks leven. Fijn als straks iedereen weer in het normale ritme zit en actief weer aan de slag gaat. Zelf geniet ik meer van de minder warme dagen en ik kijk al uit naar de herfst en dat je alles weer kunt doen en dragen.

Creëer en bewaar pins met deze onderwerpen voor de zomer maar start ook met het maken van pins voor de herfst. Vanaf begin augustus tot en met september bewaar je deze en andere relevante content waar pinners actief naar op zoek zijn.

 

Wat ga je promoten in augustus

Als je begint met het promoten van pins, focus je dan op gebeurtenissen die plaatsvinden in de maand augustus. In de maand juli en augustus zijn Pinners ook weer bezig met het vinden van nieuwe ideeën voor hun interieur en exterieur. Mensen willen graag weer structuur thuis en maken graag weer plannen voor thuis.

Na een fijne vakantie buiten de deur is het heerlijk om weer thuis te zijn. Denk aan mensen die in een hotel hebben overnacht en sliepen op een comfortabele hotelmatras. Eenmaal thuis en in eigen bed komen ze erachter dat hun eigen matras toch niet zo lekker slaapt. Pinners gaan ook op zoek naar inspiratie voor hun interieur.

Hulp nodig met adverteren op Pinterest? Wij kunnen je helpen met Pinterest Ads! - ARCHANA.NL #pinterestadverteren #pinterestads

Heb je producten of diensten die relevant zijn aan deze gebeurtenissen, breng ze onder de aandacht van pinners die daar naar op zoek zijn. Nu is de tijd om deze pins te promoten.

 • Summer / Zomer
 • Back to School – outfits, hair styles, organization, lunch ideas / Terug Naar School – outfits, kapsel ideeën, organiseren, lunch ideeën
 • Back to College – dorm decor, tips, organization, outfits / Weer Studeren – studeerkamer inrichten, studeren tips, outfit student

Voor een succesvolle campagne, promoot je je pins langer dan 3 weken. Als je het promoten van een pin na 3 dagen annuleert, is er geen interessante data beschikbaar over deze pin. Laat content zien waarvan je weet dat deze aandacht trekt van Pinners zodat je meer traffic krijgt op je website.

Back to School en Terug Naar School | Wat ga je pinnen in augustus - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttrends

 

Ideeën voor het plannen van nieuwe content

Het moment om creatief te zijn en na te denken hoe je Pinners kunt inspireren met jouw content. Denk aan het veranderen van de seizoenen. De zomer maakt binnenkort plaats voor de herfst. Met verschillende feestdagen in het vooruitzicht zijn er genoeg onderwerpen waarvoor je content kunt creëren. Bedenk hoe jij met jouw bedrijf, producten en diensten daarop kan inspelen.

Halloween, Kerst en Nieuwjaar en tussendoor verschillende feestjes en drukte rondom het organiseren van deze events. Voordat alle drukte van het laatste kwartaal van dit jaar start, maak nu een plan voor november en december terwijl je werkt aan je content voor augustus en september.

Denk bij het plannen van nieuwe content aan onderstaande onderwerpen:

 • Fall Activities / Herfst Activiteiten
 • Comfort Food Recipes / Comfort Food Recepten / Troost Eten
 • Halloween  / Halloween Ideeën
 • New Year / Nieuwjaar

Comfort Food | Troost Eten | Wat ga je pinnen in augustus - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttrends

Creëer nieuwe borden als je nog geen relevante borden hebt om je nieuwe content in te bewaren. Zorg er altijd voor dat je de juiste zoekwoorden verwerkt in je bordnamen en bordbeschrijvingen. Wees zo specifiek en relevant mogelijk. Zo help je Pinterest met het indexeren van je borden en Pinners om gemakkelijk jouw borden en pins te vinden.

 

Tip van de maand

Maak een planning en schrijf op welke  genoemde onderwerpen relevant zijn voor jouw bedrijf, diensten en producten. Niet alles zal relevant voor je zijn maar wees creatief. Schrijf blogs waarin je tips deelt over relevante onderwerpen. Op welke manier kunnen mensen je producten gebruiken tijdens de zomer en aankomende herfst. Deel je blogs op je social media kanalen en creëer aantrekkelijke pins om te bewaren op relevante borden.

Laat je inspireren door deze Pinterest trends bedenk hoe je daarop kunt inspelen. Bewaar jouw producten en diensten op Pinterest om zo in contact te komen met Pinners die daarnaar op zoek zijn.

Wil je meer traffic op je website of in de winkel? Meld je aan voor een Pinterest Training en krijg expert tips van Pinterest Expert Archana Haarnack - ARCHANA.NL #pinteresttraining #pinterestmarketing

 

Actie item voor deze maand

Voor content creators zoals jij en ik, is er altijd wel iets te doen. Focus je deze maand op het updaten en optimaliseren van oudere blogs die wellicht relevant zijn en passen bij de onderwerpen van deze maand. Regelmatig loop ik mijn blogs na, check ik of linkjes nog werken, update ik de tekst hier en daar en kijk ik of de blogs nog optimaler en SEO-vriendelijk ingericht kunnen worden.

Wat ik het leukste vind om te doen is wanneer mijn oudere blogs nog geen Pinterest-vriendelijke beelden hebben, ik deze ga creëren en toevoegen. Uiteraard zorg ik ervoor dat ik mijn huisstijl en url (of je logo) verwerk in de beelden. Daarna bewaar ik ze direct op Pinterest inclusief relevante zoekwoorden zodat Pinners mijn content makkelijk vinden.

 

Zo, nu weet je wat je kunt pinnen, plannen en promoten in augustus!

 

Vergeet niet om je aan te melden voor mijn Nieuwsbrief en ontvang Pinterest tips en nieuws in je mailbox.

Kijk voor meer informatie over de top trends van augustus 2019 op de Pinterest blog.

Neem ook eens een kijkje in je Doelgroepstatistieken tool op je Pinterest bedrijfsaccount en ontdek welke trends populair zijn onder jouw volgers en klanten.

 

Vind je dit blogbericht interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Pinterest trends voor augustus: Wat ga je pinnen in augustus - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttrends