Het is volop zomer. Nederland geniet volop van warme zomerdagen en ook op Pinterest zijn mensen bezig met de zomer. De maand juli is voor de meeste mensen het begin van de vakantie. Ze zijn op zoek naar manieren om het wat rustiger aan te doen. Voor content creators en online marketeers een goed moment om daarop in te spelen. Laten we snel de Pinterest trends voor juli doornemen

Pinterest trends voor juli: Wat ga je pinnen in juli - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttrends

 

Pinterest Planner

Voordat ik de Pinterest trends voor juli met je deel, wil ik je laten weten wat je iedere maand kunt verwachten en hoe dit is opgebouwd.

 1. Wat ga je pinnen
 2. Wat ga je promoten
 3. Ideeën voor het plannen van nieuwe content
 4. Tip van de maand
 5. Actie item voor deze maand  

 

De trends zijn gebaseerd op trends gezien in het verleden, verzameld door Pinterest, Tailwind en Simple Pin Media. Verschillende trends verschijnen en verdwijnen weer maar wat opvalt op Pinterest, is dat mensen plannen maken voor de toekomst.

 

Pinterest in Nederland

Wat belangrijk is om te weten is dat de trends die iedere maand hier worden besproken, beschreven zijn met Engelse woorden. Aangezien Pinterest in Nederland door steeds meer mensen wordt gebruikt voor het vinden van nieuwe ideeën, heb ik de trends onderzocht en Nederlandse woorden toegevoegd.

 

Pinterest trends in juli

In juli zijn de dagen langer en de nachten warmer. Pinterest gebruikers zijn in een relaxte modus, vieren vakantie, organiseren tuinfeesten en bbq’s voor familie en vrienden en zijn voornamelijk buiten te vinden.

Voor jou de uitdaging om in te spelen op interesses en activiteiten waar pinners in juli mee bezig zijn. Volgens Pinterest zijn pinners ook bezig om hun interieur een frisse zomerse look te geven. Muren in woonkamers en slaapkamers krijgen een nieuwe kleur want op dit moment is Pastel Yellow / Gele Muren trending.

Ook buiten wil het oog wat want deze maand zijn White Gardens trending. Witte bloemen en planten die je tuin verlichten in het maanlicht.

 

Wat ga je pinnen in juli

Om het hoofd koel te houden tijdens hete zomerdagen zijn Pinners actief op zoek naar verkoeling. Koude drankjes en ijskoude cocktail recepten om de dorst te lessen. Voor Engelstalige campagnes geeft Pinterest aan om “frozen” toe te voegen om mensen te bereiken die op zoek zijn naar gekoelde dranken.

Ga aan de slag met onderstaande onderwerpen en pin beelden die passen bij:

 • Summer BBQ Recipes / Zomer BBQ Recepten | Barbeque Recepten
 • Back-to-School / Terug Naar School / Back To School Spullen
 • Summer Cocktails / Zomer Cocktail / Zomer Drankjes
 • Vacation & Travel / Vakantie Ideeën / Travel Tips / Tips Vakantie
 • Summer Weddings / Zomer Bruiloft / Zomer Trouwen / Trouwen In De Zomer
 • Gardening / Tuinieren
 • Boredom Busters / Tips Tegen Verveling / Verveling Tips

In de maand juli gaan of zijn mensen met vakantie. Denk ook aan de thuisblijvers en wat zij zouden doen om hun zomer door te brengen in eigen land. Organiseren van Tuinfeesten, vrienden uitnodigen voor zomer barbeques of het plannen van weekendjes weg. Er is genoeg te doen. Denk na over hoe je deze mensen met jouw producten of diensten kunt bereiken.

Creëer en bewaar pins met deze onderwerpen voor de zomer maar ook gedurende de zomer. Vanaf begin juni tot en met augustus bewaar je deze en andere relevante content waar pinners actief naar op zoek zijn.

Pinterest trends voor juli: Wat ga je pinnen in juli - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttrends

 

Wat ga je promoten in juli

Als je begint met het promoten van pins, focus je dan op gebeurtenissen die plaatsvinden in de maand juli. Denk aan alle bruiloften, tuinfeesten, bbq’s en festivals die plaatsvinden in juli. Heb je producten of diensten die relevant zijn aan deze gebeurtenissen, breng ze onder de aandacht van pinners die daar naar op zoek zijn. Nu is de tijd om deze pins te promoten.

 • Summer Weddings / Zomer Bruiloft / Zomer Trouwen / Trouwen In De Zomer
 • Summer Dresses / Zomer Jurken
 • Summer Recipes / Zomer Recepten

Voor een succesvolle campagne, promoot je je pins langer dan 3 weken. Als je het promoten van een pin na 3 dagen annuleert, is er geen interessante data beschikbaar over deze pin. Heb je content die gerelateerd is aan de zomer, zomer trends, zomer kleding, zomerse recepten en alles wat je nodig hebt om een feestje in de zomer te organiseren, dan is de maand juli ideaal voor het promoten van je pins.

Pinterest trends voor juli: Wat ga je pinnen in juli - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttrends

 

Ideeën voor het plannen van nieuwe content

Deze warme zomermaand gaat het Pinners vooral om praktische dingen en hoe ze met weinig er toch stijlvol uit kunnen zien. Bedenk hoe jij met jouw bedrijf, producten en diensten daarop kan inspelen.

Van sieraden, kleding en tassen tot eenvoudige recepten, zomer drankjes en heerlijk fris en gezond eten. Deze zomer hoeft het allemaal niet zo heel ingewikkeld. Volg de trends en scroll eens door je Pinterest feed om te zien welke pins voorbij komen. Bekijk je Pinterest statistieken en ontdek wat Pinners vanaf je website bewaren op hun account.

Denk bij het plannen van nieuwe content aan onderstaande onderwerpen:

 • Halloween / Halloween Ideeën
 • Organization Tips / Organiseren Tips / Opruimen tips
 • Fall Cleaning / Herfst Schoonmaak
 • Budget/Financial Planning / Budgettering Financiën / Besparen Tips
 • Back-to-School / Terug Naar School
 • End of Summer Travel
 • Camping / Camperen

Pinterest trends voor juli: Wat ga je pinnen in juli - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttrends

Pinners zijn niet alleen bezig met hun uiterlijk en eten en drinken. Pinners denken na over het verfraaien van hun huis en tuin en voegen witte planten toe die licht afgeven door het maanlicht.

Voor mensen die events organiseren geeft Pinterest aan dat je op een elegante manier een dromerige sfeer kunt creëren. Door de juiste planten en verlichting te kiezen tover je iedere tuin om in een geweldige locatie om een bruiloftsfeest te vieren.

 

Tip van de maand

Met de tip van de maand kun je direct actie ondernemen zonder dat je daar ingewikkeld over hoeft na te denken.

Laat je inspireren door deze Pinterest trends en vind nog meer relevante zoekwoorden. Bedenk hoe je met jouw bedrijf daarop kunt inspelen. Bewaar jouw producten en diensten op Pinterest om zo in contact te komen met Pinners die daarnaar op zoek zijn.

Zoekwoorden vinden op Pinterest. Pinterest trends voor juli: Wat ga je pinnen in juli - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttrends

Bepaal wat je met je bedrijf of merk wil uitdragen en richt je content daarop in. Bij het creëren van nieuwe pins is het belangrijk dat je je huisstijl verwerkt in je pins zodat deze herkenbaar zijn voor Pinners. Vergeet niet relevante zoekwoorden toe te voegen in de beschrijving van je pins. Zo maak je het Pinners makkelijker je content te vinden.

 

Actie item voor deze maand

Ga deze maand aan de slag met zoekwoorden. Maak voor jezelf een lijstje in Excel en schrijf onderwerpen of categorieën op die belangrijk zijn voor jouw bedrijf, website of webshop. Noteer de onderwerpen onder elkaar.

Ga naar Pinterest en typ het onderwerp in de zoekbalk zonder een enter te geven. Pinterest toont nu een aantal suggesties van zoekwoorden die mensen gebruiken om nieuwe ideeën te vinden. Op deze manier zie je welke zoekwoorden nog meer relevant zijn voor jouw onderwerpen.

De gevonden zoekwoorden bewaar je naast de onderwerpen die je zojuist in het Excel bestand hebt toegevoegd. Zo heb je alle zoekwoorden bij de hand en de volgende keer dat je gaat pinnen, kopieer en plak je de zoekwoorden in de beschrijvingen van je pins.

 

Zo, nu weet je wat je kunt pinnen, plannen en promoten in juli!

 

Vergeet niet om je aan te melden voor mijn Nieuwsbrief en ontvang Pinterest tips en nieuws in je mailbox.

Kijk voor meer informatie over de top trends van juli 2019 op de Pinterest blog.

Neem ook eens een kijkje in je Doelgroepstatistieken tool op je Pinterest bedrijfsaccount en ontdek welke trends populair zijn onder jouw volgers en klanten.

 

Vind je dit blogbericht interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Pinterest trends voor juli: Wat ga je pinnen in juli - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttrends