Het is alweer tijd voor de Pinterest trends van juni! De zomer komt eraan. De dagen en nachten worden warmer. Mensen zijn minder online en genieten meer en meer van het mooie weer. De natuur staat volop in bloei en als ik niet aan het werk ben, geniet ik op een terrasje van al het groen in mijn woonplaats Vlaardingen.

Pinterest trends voor juni: Wat ga je pinnen in juni - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttrends

 

Je website en marketing zomerproof

Met de komst van het mooie weer is er buiten de deur meer te doen. Denk aan examenfeestjes, tuinfeesten, bbq’s, festivals en bruiloften. Mensen zijn vaker buiten en minder druk bezig met hun laptop of smartphone.

Terwijl ik dit blogbericht schrijf, staat mijn volgende blog al klaar. Daarin deel ik tips hoe je je website en marketing zomerproof maakt. In winkels en webshops zal het minder druk zijn. Op Pinterest is dit ook merkbaar. Minder pins worden bewaard, weinig repins, minder traffic en verkoop. Voor ondernemers een goede gelegenheid om nu hun website en marketing te updaten en optimaliseren.

 

Pinterest Planner

Voordat ik de Pinterest trends voor juni met je deel, wil ik je laten weten wat je iedere maand kunt verwachten en hoe dit is opgebouwd.

 1. Wat ga je pinnen
 2. Wat ga je promoten
 3. Ideeën voor het plannen van nieuwe content
 4. Tip van de maand
 5. Actie item voor deze maand  

 

De trends zijn gebaseerd op trends gezien in het verleden, verzameld door Pinterest, Tailwind en Simple Pin Media. Verschillende trends verschijnen en verdwijnen weer maar wat opvalt op Pinterest, is dat mensen plannen maken voor de toekomst.

 

Pinterest in Nederland

Wat belangrijk is om te weten is dat de trends die iedere maand hier worden besproken, beschreven zijn met Engelse woorden. Aangezien Pinterest in Nederland door steeds meer mensen wordt gebruikt voor het vinden van nieuwe ideeen, heb ik de trends onderzocht en Nederlandse woorden toegevoegd.

 

Pinterest trends in juni

Het is zomer op Pinterest en mensen zijn volop bezig met het plannen van hun volgende buitenactiviteit. Events worden feestelijk versierd en pinners gaan creatief aan de slag met het opleuken van hun events met ballonnen en ballonbogen.

Wereldwijd maken mensen plannen voor de zomer en op Pinterest ontdekken ze talloze ideeën om te doen gedurende de hele zomer. Pinterest geeft aan dat je ruim van te voren moet starten met pinnen, zo’n 30-45 dagen, dus je hebt nog even tijd.

 

Wat ga je pinnen in juni

Een trend in huisdecoratie waar Pinners de afgelopen jaren actief naar op zoek zijn om op een aantrekkelijke manier hun tuinen te omheinen zijn iron gates / ijzeren poorten.

Ook zijn zoekopdrachten naar how to make a balloon arch / ballonnenboog maken flink gestegen omdat Pinners feestelijke slingers met ballonnen willen maken voor het verfraaien van hun tuin, bruiloft, examenfeest en verjaardagsfeestjes in de zomer.

Ga aan de slag met onderstaande onderwerpen en pin beelden die passen bij:

 • Weekend Getaways / Weekendje Weg
 • Baby Showers / Kraamfeesten
 • Gardening / Tuinieren
 • Grilling / Healthy Foods / Grillen / BBQ Recepten / Gezond Eten
 • Vacation / Outdoors / Camping / Vakantie Bestemmingen / Buitenleven / Kamperen
 • Swim Fashion / Badpakken / Zwemkleding

Creëer en bewaar pins met deze onderwerpen voor de zomer maar ook gedurende de zomer. Vanaf begin juni tot en met augustus bewaar je deze en andere relevante content waar pinners actief naar op zoek zijn.

Pinterest trends voor juni: Wat ga je pinnen in juni - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttrends

 

Wat ga je promoten in juni

Als je begint met het promoten van pins, focus je op gebeurtenissen die plaatsvinden in die specifieke maand. Denk aan alle examenfeestjes, bruiloften en verjaardagen die plaatsvinden in juni. Heb je producten of diensten die relevant zijn aan deze gebeurtenissen, breng ze onder de aandacht van pinners die daar naar op zoek zijn. Nu is de tijd om deze pins te promoten.

 • Graduation Party Ideas / Examenfeest Ideeën
 • Graduation Gifts / Geslaagd Cadeau Examen
 • Weddings / Bruiloften / Trouwen
 • Summer Trends / Zomer Trends
 • Father’s Day / Vaderdag

Voor een succesvolle campagne, promoot je je pins voor meer dan 3 weken. Als je het promoten van een pin na 3 dagen annuleert, is er geen interessante data beschikbaar over deze pin. Als je content hebt die gerelateerd is aan de zomer, zomer trends en zomerkleding, dan is de maand juni ideaal om je pins te promoten.

Pinterest trends voor juni: Wat ga je pinnen in juni - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttrends

 

Ideeën voor het plannen van nieuwe content

Het leuke aan het plannen van nieuwe content is het bedenken en creëren van nieuwe content. Voor jou een leermoment om te kijken wat relevant is en past bij jouw bedrijf.

Het is nu juni, het begin van de zomer komt dichterbij. Bij het maken van content plan je ruim van te voren. Content die je hebt gemaakt voor de zomer is als het goed is af en klaar om te pinnen. We kijken nu naar het volgende seizoen en starten met het plannen en creëren van content voor het nieuwe seizoen. Geloof het of niet maar vanaf nu tot en met de herfst, gaan we aan de slag met content voor het herfst seizoen.

Afhankelijk van waar je woont in Nederland, zomervakanties eindigen eind augustus en in de eerste week van september is iedereen weer terug naar school. Zorg dat begin augustus je content voor ‘back to school’ gepubliceerd is.

Denk aan onderwerpen zoals:

 • Fall Fashion
 • Back To School / Weer Naar School / Schoolspullen / School Outfit Ideeën
 • Outside,  DIY Projects
 • Outside / DIY Projects / Buitenleven / DIY Ideeën

Als deze onderwerpen niet per se relevant zijn voor je bedrijf, bedenk hoe je content kan creëren die past bij een bepaald seizoen. Neem eens een kijkje in je Pinterest Statistieken en ontdek wat mensen het meest hebben gepind. Welke pins en borden zijn populair, kijk of er een verband is tussen populaire pins.

Ga op onderzoek uit en kijk naar mensen die jij volgt en mensen die jou volgen en kijk naar wat zij pinnen.

Kate van Simple Pin Media zei daar wel iets moois over: Mensen maken zich vaak zorgen over het kopiëren en stelen van content. Uiteraard zal Kate, en ik ook, het niet aanbevelen of promoten om content van anderen te kopiëren. Er zijn echter geen nieuwe ideeën, alleen ideeën die jaar na jaar worden herschreven, aangepast en verbeterd. Dus als je een idee ziet dat je kunt verbeteren, doe dat dan!

Pinterest trends voor juni: Wat ga je pinnen in juni - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttrends

 

Tip van de maand

Met de tip van de maand kun je direct actie ondernemen zonder dat je daar ingewikkeld over hoeft na te denken.

Je Pinterest borden optimaliseren is een goede manier om aandacht te trekken van mensen die op zoek zijn naar jouw pins.

Door het toevoegen van borden op je account kun je je pins organiseren op categorie, doel of publiek. Volgens Pinterest is de manier waarop je je borden instelt, van invloed op waar je content op Pinterest verschijnt en hoe mensen op Pinterest jouw merk ervaren.

Bepaal wat je met je bedrijf of merk wil uitdragen en richt je borden daarop in.

Bij het aanmaken van nieuwe borden is de manier waarop je deze inricht, belangrijk voor de vindbaarheid van je borden in de zoekresultaten op Pinterest.

 

Actie item voor deze maand

Bordnamen, beschrijvingen en categorieën van je borden bepalen hoe je content wordt weergegeven. Denk na over waar je publiek naar op zoek is op Pinterest. Voeg relevante zoekwoorden toe en gebruik duidelijke, beschrijvende woorden in de titels en beschrijvingen van je borden.

Wanneer je een nieuw bord aanmaakt, is het belangrijk om een relevante categorie te selecteren. Zo help jij Pinterest beter begrijpen wat voor content je plaatst, dit heeft weer invloed op waar je pins op Pinterest verschijnen.

 1. Kies de juiste tekst en verhoog je kans om te verschijnen in de zoekresultaten.
 2. Bordsecties toevoegen is een goede manier om mensen te helpen door je content te navigeren.
 3. Laat je beste borden zien bovenaan je bedrijfsaccount, zodat mensen die pins als eerst zien.
 4. Verplaats oudere content naar het archief in plaats van het verwijderen van oude content. Zo verlies je niet de bijbehorende pins en volgers.
 5. Maak gebruik van verborgen borden als je je project of campagne aan het plannen of voorbereiden bent.
 6. Werk samen met andere mensen en voeg ze toe aan een bord zodat dit een groepsbord wordt. Zo kun je samen ideeën verzamelen.

Pinterest geeft aan dat ze je niet aanraden om groepsborden te gebruiken om te proberen je content een boost te geven op Pinterest.

 

Zo, nu weet je wat je kunt pinnen, plannen en promoten in juni!

 

Vergeet niet om je aan te melden voor mijn Nieuwsbrief en ontvang Pinterest tips en nieuws in je mailbox.

Kijk voor meer informatie over de top trends van juni 2019 op de Pinterest blog.

Neem ook eens een kijkje in je Doelgroepstatistieken tool op je Pinterest bedrijfsaccount en ontdek welke trends populair zijn onder jouw volgers en klanten.

 

 

Vind je dit blogbericht interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Pinterest trends voor juni: Wat ga je pinnen in juni - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttrends