Het is mei en ook al is de lente volop aan de gang, veel mensen kijken uit naar de aankomende zomer. Op Pinterest starten mensen al vroeg met het plannen van hun vakantie en het vinden van de perfecte zwemkleding en zomerse outfits. In dit blogbericht vind je Pinterest trends voor mei!

Pinterest trends voor mei: Wat ga je pinnen in mei - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttips

 

Voordat ik de Pinterest trends voor mei met je deel, wil ik je laten weten wat je iedere maand kunt verwachten en hoe dit is opgebouwd.

 1. Wat ga je pinnen
 2. Wat ga je promoten
 3. Ideeën voor het plannen van nieuwe content
 4. Tip van de maand
 5. Actie item voor deze maand  

 

De trends zijn gebaseerd op trends gezien in het verleden, verzameld door Pinterest, Tailwind en Simple Pin Media. Verschillende trends verschijnen en verdwijnen weer maar wat opvalt op Pinterest, is dat mensen plannen maken voor de toekomst.

 

Pinterest in Nederland

Wat belangrijk is om te weten is dat de trends die iedere maand hier worden besproken, beschreven zijn met Engelse woorden. Pinterest in Nederland wordt door steeds meer mensen gebruikt voor het vinden van nieuwe ideeën. Ik heb de trends voor Nederland onderzocht en de Nederlandstalige zoekwoorden toegevoegd.

 

Pinterest trends in mei

De trends van deze fantastische nieuwe maand mei staan op Pinterest wereldwijd in het teken van de zomer. Van het zoeken naar plekjes in de schaduw of op het water, op Pinterest zijn mensen bezig met het ontdekken van nieuwe ideeën voor de zomer.

Denk aan het het vinden van bijvoorbeeld nieuwe accessoires tot een complete outfit voor aankomende examenfeestjes, bruiloften en festivals.

 

Wat ga je pinnen in mei

De warme temperaturen in de zomer inspireert mensen op Pinterest om te zorgen voor schaduw. Mensen zijn actief op zoek naar pergola plans / pergola ideeen.

Een trend in huisdecoratie is de stijgende interesse voor bonsai trees for beginners / bonsai bomen maken en freshwater aquariums / zoetwater aquarium inrichting.

 

Ga aan de slag met onderstaande onderwerpen en pin beelden die passen bij:

 • Swimsuits / Zwempak / Zwemkleding
 • Summer Recipes / Zomer Recepten
 • Summer Weddings / Zomer Bruiloft
 • Outdoors/Camping / Ideeën Voor Buiten/Camping
 • Healthy Foods / Gezond Eten
 • Father’s Day / Vaderdag

 

Nu de winter voorbij is ruilen pinners hun winterdekbedden om voor lichtere lakens, ze verzamelen ook ideeën voor het maken van een eigen laken; quilt sewing / quilts patronen wordt actief naar gezocht.

 

Wat ga je promoten in mei

De maand mei staat ook in het teken van examens, examenfeestjes en cadeautjes voor geslaagde studenten en leerlingen. Als je meer mensen wil bereiken met jouw pins, dan is nu de tijd om je pins te promoten. Laat je inspireren door onderstaande onderwerpen:

 • Graduation / Diploma Uitreiking
 • Travel / Reizen
 • Mother’s Day Crafts / Moederdag Knutselen
 • Mother’s Day Brunch / Moederdag Brunch / Moederdag Cadeau
 • Weddings / Bruiloft / Trouwen

 

Als je reistips hebt of je schrijft reviews van de meest geweldige vakantiebestemmingen, nu is het tijd om deze pins te promoten. Mensen starten op Pinterest met het verzamelen van ideeën voor vakanties, weekendjes weg en zijn op zoek naar plekjes om hun vrije tijd door te brengen.

Weken of zelfs maanden voor de zomer zijn mensen extra bezig met hun lichaam, gezond leven en fitness. Inspireer pinners met tips om met het mooie weer buiten actief te zijn.

Moederdag, bruiloften en andere zomer gerelateerde onderwerpen zijn perfect om in mei te promoten.

 

Ideeën voor het plannen van nieuwe content

Je hebt nog genoeg tijd om content te creëren voor de zomer. Wees creatief en denk na over wat mensen graag doen in de zomer, in de tuin of in het park. Alleen of met een groepje vrienden.

 • Summer Recipes / Zomer Recepten / Recepten Gezond
 • Back To School / Weer Naar School / Schoolspullen / School Outfit Ideeën
 • Festival Kleding / Festival Out Inspiratie / Festival Kapsel

 

In mei kun je ook je Back to school content plannen. Ook al zitten je kinderen nu nog op school, na de zomer start het nieuwe schooljaar weer. Dan is het weer tijd om nieuwe schoolspullen te kopen. Schrijf voor jezelf alvast op papier, op welke manier jij pinners op een creatieve manier kan inspireren met jouw producten.

Als deze onderwerpen niet per se relevant zijn voor je bedrijf, bedenk hoe je content kan creëren die past bij het zomerseizoen. Geef je pins een opfrisbeurt en pas zomerse en lichte kleuren toe. Gebruik foto’s die de zomer uitstralen of buitenactiviteiten tonen.

 

Tip van de maand

De beschrijving van je pin kun je vullen met maximaal 500 tekens (inclusief spaties). De eerste 50 to 60 tekens zijn zichtbaar in de feed van gebruikers. Zorg er daarom voor dat je belangrijke informatie vermeldt in het begin van de eerste  twee zinnen van je omschrijving.

Trek de aandacht van pinners met aantrekkelijke en nieuwsgierig makende omschrijvingen. Vergeet niet om relevante zoekwoorden toe te voegen vergezeld van 2-3 relevante hashtags aan het eind van je omschrijving. Voeg bij iedere omschrijving jouw branded hashtag toe.

Je kan bijvoorbeeld ook nieuwe pins creëren voor oudere relevante blogberichten of creëer compleet nieuwe pins (Pinterest houdt van nieuwe, frisse pins!)

 

Actie item voor deze maand

Creëer nieuwe beelden voor vijf van je meest populaire blogberichten. Maak gebruik van de extra traffic die deze blogs je opleveren. Met de nieuwe pins kun je je blogs opnieuw delen op Pinterest en aandacht trekken van andere/nieuwe volgers.

Zorg voor visueel aantrekkelijke pins waar je een goed verhaal mee vertelt om mensen nieuwsgierig te maken.

 • Kies een afbeelding die de aandacht trekt
 • Verwerk in je pins kleuren en lettertypen die passen bij je huisstijl
 • Zorg voor aantrekkelijke tekst op je pins
 • Verwerk je logo op elke pin die je creëert, niet te opzichtig maar wel subtiel

 

Zo, nu weet je wat je kan pinnen, plannen en promoten in mei!

 

Vergeet niet om je aan te melden voor mijn Nieuwsbrief en ontvang een handig overzicht met Pinterest trends voor mei én ontvang als eerste begin juni de Pinterest trends voor juni in je mailbox.

Kijk voor meer informatie over de top trends van mei 2019 op de Pinterest blog.

Neem ook eens een kijkje in je Doelgroepstatistieken tool op je Pinterest bedrijfsaccount en ontdek welke trends populair zijn onder jouw volgers en klanten.

 

 

Vind je dit blogbericht interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Pinterest trends voor mei: Wat ga je pinnen in mei - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttips