Het is november. Maak je klaar voor de Pinterest trends van november. Deze maand draait het om de aankomende feestdagen en trends om Pinners te inspireren tijdens hun zoektocht naar nieuwe ideeën. Het is tijd om aan de slag te gaan met de Pinterest trends voor november.

Pinterest trends voor november: Wat ga je pinnen in november - ARCHANA.NL | pinterest november | november trends #pinterestmarketing #pinteresttrends

 

Pinterest Planner

Voordat ik de Pinterest trends voor november met je deel, wil ik je laten weten wat je iedere maand kunt verwachten en hoe dit is opgebouwd.

 1. Wat ga je pinnen
 2. Wat ga je promoten
 3. Ideeën voor het plannen van nieuwe content
 4. Tip van de maand
 5. Actie item voor deze maand  

De trends zijn gebaseerd op trends gezien in het verleden, verzameld door Pinterest, Tailwind en Simple Pin Media. Verschillende trends verschijnen en verdwijnen weer maar wat opvalt op Pinterest, is dat mensen plannen maken voor de toekomst.

 

Pinterest in Nederland

Wat belangrijk is om te weten is dat de trends die iedere maand hier worden besproken, beschreven zijn met Engelse woorden. Aangezien Pinterest in Nederland door steeds meer mensen wordt gebruikt voor het vinden van nieuwe ideeën, heb ik de trends onderzocht en Nederlandse woorden toegevoegd.

 

Pinterest trends voor november

Volgens Pinterest draait het deze maand om het betoveren van Pinners om hun aandacht vast te houden. Inspireer Pinners met heerlijke gerechten, comfortabele kleding, laat ze er fantastisch uitzien en geef ze een warm welkom thuis.

Pinterest is een visuele zoekmachine en mensen gaan naar Pinterest voor het vinden van nieuwe ideeën, verzamelen van producten die ze willen kopen of maken plannen voor de toekomst.

 

Wat ga je pinnen in november

Pinners zijn op zoek naar ideeën voor feestelijke oogmake-up. Zoekopdrachten naar rhinestone eye makeup (strass steentjes gezicht) stijgt ieder jaar met 550%. Net zoals magnetic eyeliner (magnetische eyeliner), een gloednieuwe zoekterm dat gebruikt wordt in combinatie met magnetic lashes (magnetische wimpers) en colored wing eyeliner (eyeliner met wing).

Zoekopdrachten naar comfort food zijn sterk stijgende. Pinners zijn op zoek naar busy day soup (makkelijke soep recepten), tomato soup video’s (tomaten soep video’s), sausage parmesan cream cheese soup en hamburger cauliflower soup (hamburger bloemkoolsoep).

Eerder dit jaar maakte Pinterest bekend dat corduroy (ribstof) populairder werd in de categorie herenmode. Deze maand valt op dat de populaire ribstof ook in de categorie damesmode aan populariteit toeneemt. Populaire zoekopdrachten zijn: corduroy skirt outfit, corduroy bag, corduroy shirt en corduroy dress.

Ga ook aan de slag met onderstaande onderwerpen en pin beelden die passen bij:

 • Thanksgiving
 • Christmas / Kerstmis
 • Hanukkah
 • Dinner Parties / Feestelijk Avondeten
 • Travel / Reizen
 • Black Friday
 • Cyber Monday
 • Gift Guides / Cadeau Ideeen / Cadeaupakket

Heb je geen tijd om regelmatig pins te plaatsen op je account? Maak gebruik van een Pinterest planningstool zoals mijn favoriete Tailwind. Met Tailwind (affiliate link) plan je eenvoudig je pins zodat deze verspreid over de dag worden geplaatst op je Pinterest account.

Kerstmis - Pinterest trends voor november: Wat ga je pinnen in november - ARCHANA.NL | pinterest november | november trends #pinterestmarketing #pinteresttrends

 

Wat ga je promoten in november

Als je begint met het promoten van pins, focus je dan op gebeurtenissen die plaatsvinden in de maand november. Ben je klaar om je pins te promoten? Kijk eerst naar je meest populaire content gebaseerd op bijvoorbeeld Recepten voor de feestdagen of Cadeau ideeën voor de feestdagen. Welke producten of blogs waren populair en deden het goed op Pinterest? Ga daar naar op zoek en bekijk en lees het nog eens door. Check of alle linkjes nog werken en zorg dat alles SEO- en Pinterest-vriendelijk is.

Ga nu naar je Pinterest account en vind de pin behorende bij dit populaire blogbericht. Als je deze hebt gevonden, ga je naar je Advertentie Dashboard waar je een nieuwe campagne aanmaakt om traffic te genereren. Kies voor “Verkeer” en voeg zoekwoorden toe.

Vergeet niet aan het einde van je campagne, je resultaten te beoordelen.

Hulp nodig met adverteren op Pinterest? Wij kunnen je helpen met Pinterest Ads! - ARCHANA.NL #pinterestadverteren #pinterestads

Heb je andere blogs, producten of diensten die relevant zijn aan deze gebeurtenissen, breng ze onder de aandacht van pinners die daar naar op zoek zijn. Nu is de tijd om deze pins te promoten.

 • Holiday Recipes / Recepten voor Feestdagen
 • Thanksgiving (recipes, desserts, crafts and decorations)
 • Holiday Gift Guides / Cadeau Ideeen Feestdagen
 • Black Friday (deals, tips and shopping)

Voor een succesvolle campagne, promoot je je pins langer dan 3 weken. Als je het promoten van een pin na 3 dagen annuleert, is er geen interessante data beschikbaar over deze pin. Laat content zien waarvan je weet dat deze aandacht trekt van Pinners zodat je meer traffic krijgt op je website.

Cadeautjes - Pinterest trends voor november: Wat ga je pinnen in november - ARCHANA.NL | pinterest november | november trends #pinterestmarketing #pinteresttrends

 

Ideeën voor het plannen van nieuwe content

Je hebt nog even tijd om content te creëren en plannen voor de feestdagen. Maar wacht niet te lang want voor je het weet is het november. November is een drukke maand voor Pinners en gaat men actief op zoek naar inspiratie.

Denk bij het plannen van nieuwe content aan onderstaande onderwerpen:

 • New Year / Nieuwjaar
 • Healthy Recipes / Gezonde Recepten
 • Organization Tips / Organiseren Tips
 • Spring Break

Weet je niet precies of deze onderwerpen passen bij jouw content? Wees creatief en bedenk hoe het wel relevant kan zijn. Creëer pins voor oude relevante blogs of creëer pins voor nieuwe content.

Kerstmis - Pinterest trends voor november: Wat ga je pinnen in november - ARCHANA.NL | pinterest november | november trends #pinterestmarketing #pinteresttrends

Creëer nieuwe borden wanneer je geen relevante borden hebt om je nieuwe content in te bewaren. Zorg altijd dat je de juiste zoekwoorden verwerkt in je bordnamen en bordbeschrijvingen. Wees zo specifiek en relevant mogelijk. Zo help je Pinterest met het indexeren van je borden en Pinners om eenvoudig jouw borden en pins te vinden.

 

Tip van de maand

Heb je blogs gerelateerd aan feestdagen zoals Kerst en Nieuwjaar? Geef deze een update en optimaliseer tekst en beelden. Is je blog SEO-vriendelijk en Pinterest-vriendelijk ingericht? Voeg verticale beelden toe om op te vallen in de feed van Pinterest gebruikers. Vergeet niet om relevante zoekwoorden toe te voegen in beschrijvingen van je pins.

Wil je meer traffic op je website of in de winkel? Meld je aan voor een Pinterest Training en krijg expert tips van Pinterest Expert Archana Haarnack - ARCHANA.NL #pinteresttraining #pinterestmarketing

 

Actie item voor deze maand

Inspireer Pinterest gebruikers met jouw content gerelateerd aan Kerst en Nieuwjaar. Plan alvast je blogs in voor plaatsing op je social media kanalen. Vergeet niet om je blogs ook te delen in je nieuwsbrief. Op deze manier geef je je website een boost en breng je oude content opnieuw onder de aandacht van mensen die daar naar op zoek zijn.

Zo, nu weet je wat je kunt pinnen, plannen en promoten in november!

 

Vergeet niet om je aan te melden voor mijn Nieuwsbrief en ontvang Pinterest tips en nieuws in je mailbox.

Kijk voor meer informatie over de top trends van november 2019 op de Pinterest blog.

Neem ook eens een kijkje in je Doelgroepstatistieken tool op je Pinterest bedrijfsaccount en ontdek welke trends populair zijn onder jouw volgers en klanten.

 

Vind je dit blogbericht interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Pinterest trends voor november: Wat ga je pinnen in november - ARCHANA.NL | pinterest november | november trends #pinterestmarketing #pinteresttrends

 

Dit ga je pinnen, promoten en plannen in november - ARCHANA.NL | pinterest november | november trends #pinterestmarketing #pinteresttrends