Het is september. De herfst staat voor de deur en buiten merk je dat de zomerse dagen achter ons liggen. Deze maand maken mensen zich klaar voor school, studie en gaan weer aan het werk. In huis wordt het gezellig gemaakt met heerlijk eten, cocktails en andere leuke ideeën. Tijd om aan de slag te gaan met de Pinterest trends voor september.

Pinterest trends voor september: Wat ga je pinnen in september - ARCHANA.NL | pinterest september | september trends #pinterestmarketing #pinteresttrends

 

Pinterest Planner

Voordat ik de Pinterest trends voor september met je deel, wil ik je laten weten wat je iedere maand kunt verwachten en hoe dit is opgebouwd.

 1. Wat ga je pinnen
 2. Wat ga je promoten
 3. Ideeën voor het plannen van nieuwe content
 4. Tip van de maand
 5. Actie item voor deze maand  

De trends zijn gebaseerd op trends gezien in het verleden, verzameld door Pinterest, Tailwind en Simple Pin Media. Verschillende trends verschijnen en verdwijnen weer maar wat opvalt op Pinterest, is dat mensen plannen maken voor de toekomst.

 

Pinterest in Nederland

Wat belangrijk is om te weten is dat de trends die iedere maand hier worden besproken, beschreven zijn met Engelse woorden. Aangezien Pinterest in Nederland door steeds meer mensen wordt gebruikt voor het vinden van nieuwe ideeën, heb ik de trends onderzocht en Nederlandse woorden toegevoegd.

 

Pinterest trends in september

Als je Pinterest gebruikt om zelf inspiratie op te doen voor bijvoorbeeld ideeën voor je interieur, een heerlijk recept of voor de laatste modetrends, denk dan ook eens na hoe je ervoor zorgt dat je onder de aandacht komt van Pinners die op zoek zijn naar jouw diensten en producten.

Pinterest is een visuele zoekmachine waar je als bedrijf gratis gebruik van maakt. Wanneer je je diensten en producten visueel bewaard op Pinterest en relevante zoekwoorden toevoegt, maak je het Pinterest gebruikers makkelijker om jouw pins te vinden.

Ga aan de slag met onderwerpen die deze maand populair zijn of promoot je pins zodat je direct onder de aandacht komt bij jouw ideale klanten.

 

Wat ga je pinnen in september

Volgens Pinterest houden mensen deze maand het zomergevoel nog volop vast. Zoekopdrachten naar recepten voor indoor grillen en vlees roken op de bbq zijn deze maand gestegen.

Naast al het heerlijke eten wordt ook actief gezocht naar drankjes voor volwassenen zoals cocktail drankjes in blik en Radler bier. De perfecte dorstlessers voor de nog warme herfstdagen.

Niet alleen wordt gedacht aan het innerlijke maar aan het uiterlijk wordt ook aandacht besteedt. Na de zomervakantie gaan we weer aan het werk en naar school dus dan wil je er op je best uitzien. Zoekopdrachten naar Slippers met hak, Kleding in mandarijn oranje kleuren, Oranje make up look en Lange plooirokken zijn deze maand populair bij Pinners.

Ga aan de slag met onderstaande onderwerpen en pin beelden die passen bij:

 • Comfort Food / Football Food / Game Day
 • Preserving / Voedsel Bewaren
 • Halloween
 • Fall Weddings / Herfst Bruiloften
 • Holiday Budgeting / Vakantie Bespaartips
 • Thanksgiving
 • Family Photos / Familie Foto’s

Tijdens de herfstmaand zijn veel producten voordeliger, zijn er minder toeristen en wordt het weer frisser. Pinners gaan daarom op zoek naar video’s met inspiratie voor de vakantie, video’s met vakantie hacks, vliegvakantie tips en ideeën voor het samenstellen van je herfst outfit.

Populaire vakantiebestemmingen om te bezoeken dit seizoen zijn Tokyo, Japan, Oaxaca, Mexico en Seychelles, Africa.

Herfst Bruiloft | Pinterest trends voor september: Wat ga je pinnen in september - ARCHANA.NL | pinterest september | september trends #pinterestmarketing #pinteresttrends

Vind je het lastig om te bepalen welke onderwerpen bij jouw bedrijf, diensten en producten passen? Denk eens na wat jij leuk vind aan de herfst. Wat zou jij doen als de bladeren aan de bomen bruin kleuren? Zelf vind ik het heerlijk om een frisse neus te halen, precies op de momenten dat bladeren nog aan bomen hangen.

Met de camera van mijn iPhone wil ik dan alles vastleggen voordat de herfst echt begint en alle blaadjes van de bomen wegwaaien. De heerlijke avondzon die de stad een magische look geeft. Wanneer het dan echt zover is en alle blaadjes van de bomen zijn gewaaid, zie je vaak kinderen blaadjes, kastanjes en eikeltjes oprapen waarmee ze leuke herftstukjes gaan maken. Na zo’n heerlijke frisse wandeling komt de inspiratie meestal vanzelf wel.

 

Wat ga je promoten in september

Als je begint met het promoten van pins, focus je dan op gebeurtenissen die plaatsvinden in de maand september. Als je een DIY blog hebt dan is het nu de tijd om blogs te schrijven met knutsel tips voor de herfst. Schrijf je over fashion en de laatste modetrends, deel tips hoe je deze herfst stijlvol voor de dag komt. Ben je een reisblogger, schrijf over de must visit plekjes in je stad of land waar je perfect geniet van de herfst en alles wat daarbij hoort. Heb je een foodblog, deel heerlijke recepten die perfect passen én smaken in de herfst. Denk aan pompoenen en hartige taarten!

Bewaar beelden uit je blogs op Pinterest met relevante zoekwoorden. Als je je blogs direct onder de aandacht van Pinners wil brengen dan kun je met behulp van Pinterest Adverteren je blogs een boost geven. Heb je andere blogs, pagina’s of producten waarmee je Pinners kunt inspireren, promoot je nieuwe pins of maak nieuwe pins voor blogs die je vorig jaar hebt geschreven die het nog steeds goed doen op Pinterest.

Hulp nodig met adverteren op Pinterest? Wij kunnen je helpen met Pinterest Ads! - ARCHANA.NL #pinterestadverteren #pinterestads

Heb je producten of diensten die relevant zijn aan deze gebeurtenissen, breng ze onder de aandacht van pinners die daar naar op zoek zijn. Nu is de tijd om deze pins te promoten.

 • Street Style / Short Nails / Blunt Bob Haircuts
 • Halloween
 • Fall Fashion / Herfst Kleding
 • Back to School / Terug naar School
 • Interieurideeën voor woon- en slaapkamer

Voor een succesvolle campagne, promoot je je pins langer dan 3 weken. Als je het promoten van een pin na 3 dagen annuleert, is er geen interessante data beschikbaar over deze pin. Laat content zien waarvan je weet dat deze aandacht trekt van Pinners zodat je meer traffic krijgt op je website.

Halloween | Pinterest trends voor september: Wat ga je pinnen in september - ARCHANA.NL | pinterest september | september trends #pinterestmarketing #pinteresttrends

 

Ideeën voor het plannen van nieuwe content

Het moment om creatief te zijn en na te denken hoe je Pinners kunt inspireren met jouw content. De herfst staat voor de deur en Pinners zijn weer aan het werk, kinderen gaan weer naar school en binnen wordt het gezellig gemaakt. Aan opruimen en organiseren wordt veel aandacht besteedt. Op TV zie je het aan woonprogramma’s en programma’s waar experts mensen helpen om van hun overbodige zooi af te komen.

De zomer maakt nu echt plaatst voor de herfst. Denk ook aan de verschillende feestdagen die eraan komen. Zo zijn er genoeg onderwerpen waar je content voor kunt creëren. Bedenk hoe je met jouw bedrijf, producten en diensten daarop kan inspelen.

Halloween, Kerst en Nieuwjaar en tussendoor verschillende feestjes en drukte rondom het organiseren van deze events. Mensen maken ook weer plannen om te reizen en zijn op zoek naar video’s met vakantietips en leuke bestemmingen. Voordat alle drukte van het laatste kwartaal van dit jaar start, maak nu een plan voor november en december terwijl je werkt aan je content voor september en oktober.

Denk bij het plannen van nieuwe content aan onderstaande onderwerpen:

 • Thanksgiving
 • Gift Guides / Cadeau Ideeën
 • Travel / Reizen
 • Christmas / Kerstmis

Reizen | Pinterest trends voor september: Wat ga je pinnen in september - ARCHANA.NL | pinterest september | september trends #pinterestmarketing #pinteresttrends

Creëer nieuwe borden wanneer je geen relevante borden hebt om je nieuwe content in te bewaren. Zorg altijd dat je de juiste zoekwoorden verwerkt in je bordnamen en bordbeschrijvingen. Wees zo specifiek en relevant mogelijk. Zo help je Pinterest met het indexeren van je borden en Pinners om eenvoudig jouw borden en pins te vinden.

 

Tip van de maand

De feestdagen komen eraan. Het is tijd om je oude blogs die gerelateerd zijn aan de feestdagen een update te geven. Begin met 3 blogs die vorig jaar rond deze tijd populair waren. Zorg dat je blogs SEO én Pinterest-vriendelijk zijn. Check linkjes en update waar nodig tekst en alt teksten. Creëer nieuwe pins en bewaar deze op je Pinterest account met relevante zoekwoorden en voeg 2-3 hashtags toe.

Laat je inspireren door de Pinterest trends van september en bedenk hoe je daarop kunt inspelen. Bewaar jouw producten en diensten op Pinterest om zo in contact te komen met Pinners die deze maand daarnaar op zoek zijn.

Wil je meer traffic op je website of in de winkel? Meld je aan voor een Pinterest Training en krijg expert tips van Pinterest Expert Archana Haarnack - ARCHANA.NL #pinteresttraining #pinterestmarketing

 

Actie item voor deze maand

Ga deze maand aan de slag met het updaten van borden die relevant zijn aan de herfst en aankomende feestdagen. Voeg zoekwoorden toe in je bordnamen, update je bordbeschrijvingen en categoriseer je borden in de juiste categorieën.

Optimaliseer je borden en hernoem je borden met specifieke namen zoals “Herfst Decoratie” in plaats van “Herfst” en “Kerst Ideeën” in plaats van “Kerst”.

Denk ook alle verlanglijstjes die Pinners opstellen voor de feestdagen. Heb jij producten of diensten waarmee je Pinners kunt inspireren? Creëer nieuwe borden en pins, voeg producten toe vanaf je website in nieuwe en bestaande borden.

Kijk via je Activiteiten tab op je Pinterest account, welke beelden pinners bewaren op hun borden. Wellicht zijn er een aantal producten populair, zorg voor nieuwe beelden en voeg pins toe om deze en volgende maand Pinners te blijven inspireren.

Zo, nu weet je wat je kunt pinnen, plannen en promoten in september!

 

Vergeet niet om je aan te melden voor mijn Nieuwsbrief en ontvang Pinterest tips en nieuws in je mailbox.

Kijk voor meer informatie over de top trends van september 2019 op de Pinterest blog.

Neem ook eens een kijkje in je Doelgroepstatistieken tool op je Pinterest bedrijfsaccount en ontdek welke trends populair zijn onder jouw volgers en klanten.

 

Vind je dit blogbericht interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!