Sta je er wel eens bij stil of de afbeeldingen die je tegenkomt op Pinterest ook écht linken naar de originele bron? Helaas komt het maar al te vaak voor dat een pin een onjuiste link heeft en je terecht komt op een pagina die niets te maken heeft met de pin waar je net op klikte. In dit blogbericht deel ik wat je moet doen om te voorkomen dat je pins met onjuiste linkjes bewaar.

Waarom ik afbeeldingen op Pinterest eerst leuk vind voordat ik ze bewaar - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttips

 

Wat is Pinterest? Op Pinterest ontdek je ideeën voor elk project of interesse, uitgezocht door mensen zoals jij. Bewaar creatieve ideeën van overal op het internet op je eigen Pinterest borden.

 

Pinterest | Visuele zoekmachine waar je alles bewaard wat jou interesseert

Pinterest is voor mij nog steeds dé plek waar ik naar toe ga om inspiratie op te doen, om dingen te bewaren die mij interesseren. Toen ik in 2010 begon met Pinterest bewaarde ik direct alle pins die ik leuk vond en tegenkwam op Pinterest op mijn eigen borden.

Vergeleken met toen ik startte en nu, is mijn “pin gedrag” heel anders dan toen. Dit heeft alles te maken met de manier waarop andere Pinterest gebruikers afbeeldingen bewaren op Pinterest. Ik hecht grote waarde aan de kwaliteit van pins die ik bewaar op mijn zorgvuldig, samengestelde borden. Mijn drang is groot om afbeeldingen te pinnen met de juiste omschrijving én die afkomstig zijn van de juiste websites.

 

Afbeeldingen bewaren op Pinterest

Afbeeldingen die je tegenkomt op Pinterest bewaar je direct op je eigen bord(en) of je voegt nieuwe afbeeldingen toe vanaf je favoriete websites met behulp van de Pin It-knop via je webbrowser.

Ik vind het fijn om nieuwe afbeeldingen toe te voegen direct vanaf mijn favoriete websites. Op deze manier ben ik er zeker van dat ik afbeeldingen bewaar die de juiste link (url) hebben. Wanneer ik op een later moment via de bewaarde afbeelding naar de website wil gaan, dan kom ik altijd uit op de website van waar ik de afbeelding heb bewaard (mits deze pagina met afbeelding nog bestaat/online is).

 

Afbeeldingen eerst leuk vinden op Pinterest

Een andere manier om afbeeldingen te bewaren is door op het hartje  te klikken. De afbeelding wordt vervolgens toegevoegd aan jouw “Vind-ik-leuks”. Deze manier gebruik ik wanneer ik bijvoorbeeld via de Pinterest app op mijn iPhone afbeeldingen tegenkom die ik interessant vind maar die ik nog niet wil bewaren op mijn eigen bord.

Wanneer ik via mijn telefoon een afbeelding repin dan ben ik er niet zeker van dat achter de afbeelding ook de originele bron zit. Hiermee loop ik het “gevaar” dat de afbeelding linkt naar een willekeurige website of nog erger, een onbekende website (spam).

 

Pins checken wanneer ik thuis ben

Wanneer ik thuis ben of even tijd heb, bekijk ik zo nu en dan de afbeeldingen die ik heb bewaard bij mijn “vind-ik-leuks” en controleer ik of de afbeelding verwijst naar de website waar ook daadwerkelijk de afbeelding te vinden is. Wanneer ik dat gecontroleerd heb, pas dan bewaar ik de afbeelding op mijn Pinterest bord. Daarna klik ik weer op het hartje om de afbeelding “niet-meer-leuk” te vinden en verdwijnt deze tussen mijn “Vind-ik-leuks”.

Op deze manier houd ik mijn borden én Pinterest schoon en voorkom ik dat ik afbeeldingen verspreid met een onjuiste link. Het kost misschien wat extra tijd maar voor mij is dit dé manier om op een juiste manier gebruik te maken van Pinterest en houd ik mijn mede Pinterest gebruikers tevreden 😉

 

Ik ben erg benieuwd hoe jij de “vind-ik-leuk” functie gebruikt én of je nadenkt over de link achter de afbeeldingen.

 

Update: sinds april 2017 is de Vind ik leuk functie verdwenen. Je kunt pins niet meer leuk vinden / hartje geven. De pins die je reeds leuk hebt gevonden zijn verplaatst naar een nieuw bord. Dit is een verborgen bord waar je toegang hebt tot pins die je leuk hebt gevonden.

 

Vind je dit blogbericht interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Waarom ik afbeeldingen op Pinterest eerst leuk vind voordat ik ze bewaar - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttips

 

Waarom ik afbeeldingen op Pinterest eerst leuk vind voordat ik ze bewaar - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttips