Succes met Pinterest podcast - op een creatieve manier Pinterest inzetten voor meer bezoekers op je website, meer omzet en andere succesverhalen | ARCHANA.NL #pinterestpodcast #pinterestmarketing

Als je denkt dat Pinterest een social media kanaal is, dan heb je het mis – Pinterest is al jaren één van de websites die, na Google, extra bezoekers brengt op mijn website. Een visuele zoekmachine waar mensen naar toe gaan om inspiratie op te doen voor hun volgende aankoop.⠀

Succes met Pinterest podcast

Wil je starten met Pinterest of je Pinterest skills verbeteren? Volg mijn Pinterest tips op Instagram via @depinterestexpert en luister naar onderstaande podcasts.

Pinterest Marketing met Archana in podcast van Maaike Gulden

Pinterest is hot en booming. Podcast 3 van Social Talk staat daarom geheel in het teken van visuele content en Pinterest. Daarvoor ga ik in gesprek met Archana Haarnack over haar Pinterest marketing geheimen. Ze is al jaren actief op Pinterest, heeft zelf meer dan 100.000 volgers en geeft regelmatig Pinterest trainingen.

Waarom Pinterest marketing inzetten?
Pinterest is niet nieuw, maar wel weer ontzettend booming. En heeft al lang niet alleen meer een hoofdzakelijk vrouwelijk publiek. Ook steeds meer mannen zijn actief aan het pinnen of zoeken inspiratie op de digitale prikborden.

• Pinterest heeft 150 miljoen maandelijks actieve gebruikers.
• Het aantal Pinterest gebruikers is vorig jaar met 50% toegenomen.
• Gebruikers voeren maandelijks 2 miljard zoekopdrachten uit.
• En brengen maandelijks gemiddeld bijna 100 minuten door op dit platform.
• Pinterest is een zoekmachine

Reden genoeg dus om Pinterest eens nader onder de loep te nemen. Het is een mooi platform om je online te profileren en meer verkeer naar je website te trekken. Want Pinterest is eerder een zoekmachine dan een echt social media kanaal.

Hoe dat precies zit, vertelt Archana in deze aflevering van Social Talk. En welke afbeeldingen scoren goed op Pinterest? En hoe zit het met de omschrijving van je pins? Moet je nu wel of geen hashtags gebruiken?

Blog of dienst promoten op Pinterest
Archana deelt in deze aflevering van Social Talk al haar pinterest marketing geheimen. Want hoe zit het nu als je geen mode, sieraden, meubels of reizen verkoopt? Werkt Pinterest marketing dan ook?

Dus wil jij ook iets met Pinterest gaan doen? Of ben je hier al actief maar wil je jouw aanwezigheid op Pinterest verbeteren? Luister dan naar deze aflevering.