Als je net als ik blogberichten schrijft én actief bent op Pinterest, dan heb ik een aantal goede tips voor je om beide kanalen met elkaar te verbinden om zo meer traffic naar je website te genereren.

Voeg Pinterest-vriendelijke beelden toe voor meer traffic op je website - ARCHANA.NL #blogtips #pinterestmarketing

 

Pinterest is een visuele zoekmachine die je gebruikt voor het vinden van inspiratie en nieuwe ideeën om te plannen, doen en kopen. De beelden op Pinterest (pins) linken naar websites, webshops en blogs waar mensen meer informatie kunnen vinden. Op deze manier zorgt Pinterest voor meer traffic op je website.

 

Tips om je website Pinterest proof te maken

  • Zorg ervoor dat je de Pin It Button aan je browser hebt toegevoegd.
  • Geef de lezers van je blog de kans om beelden vanaf je website te bewaren op Pinterest.
  • Voeg een Pinterest button of widget toe aan je website.
  • Maak visueel aantrekkelijke beelden toe die geschikt zijn om te bewaren op Pinterest en voeg ze toe in je blog.
  • Voeg beelden toe gerelateerd aan het onderwerp van je blogbericht.
  • Maak je beelden groot en duidelijk leesbaar!

 

Zorg voor Pinterest-vriendelijke beelden

Beelden op Pinterest komen het best tot hun recht wanneer deze verticaal zijn, bijvoorbeeld 1000×1500 pixels. Je hoeft het beeld niet zo groot in je blogbericht te plaatsen. Maak deze passend binnen de opmaak van je blog. Pins die breed en niet zo hoog zijn (landscape) nemen minder ruimte in dan Pins die en breed en hoog zijn (portret).

Gebruik grote en opvallende teksten/woorden in je beelden zodat de lezer direct ziet waar je blog over gaat. Zolang het duidelijk is wat men kan verwachten wanneer ze op het beeld klikken voor meer informatie.

Je tekst mag best GROOT zijn en 50% van de gehele afbeelding innemen. In portret stand zou ik kiezen voor minstens 25%.

 

Betover mensen met geweldige beelden van jouw producten en diensten

Om je tekst nog meer te laten opvallen, kun je gekleurde vlakken gebruiken met tekst er in of verschillende lettertypes. Maak er echt iets opvallends van. Pinterest gebruikers houden van mooie afbeeldingen en teksten en wanneer de afbeelding aantrekkelijk genoeg is én dus pinwaardig zal men eerder je afbeelding pinnen en re-pinnen!

Vergeet niet om je nieuwe blogpost link mét afbeelding te delen via je social media kanalen. Vooral op Facebook en Twitter zullen je updates mét foto eerder opvallen en mensen nieuwsgierig maken om verder te lezen en dus ook op je link te klikken.

 

Gebruik jij afbeeldingen op je website, webshop of blog? Zijn je beelden Pinterest-vriendelijk en geschikt om te bewaren op Pinterest?

 

Vind je dit blogbericht interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Voeg Pinterest-vriendelijke beelden toe voor meer traffic op je website - ARCHANA.NL #blogtips #pinterestmarketing

 

Dit is wat je moet doen voor meer Pinterest traffic - ARCHANA.NL | pinterest marketing tips #pinterestmarketing #succesmetpinterest
Tips om je website geschikt te maken voor Pinterest - ARCHANA.NL | pinterest marketing tips #pinterestmarketing #succesmetpinterest
Voeg Pinterest-vriendelijke beelden toe voor meer traffic op je website - ARCHANA.NL #blogtips #pinterestmarketing