Wat anderen zeggen

Yvonne Beekenkamp

– Over Pinterest Masterclass –

“Ik dacht dat ik al veel van Pinterest wist maar niets was minder waar. Met handige tips, duidelijke presentatie en weetjes ga ik met een vol hoofd met ideeën naar huis.”

Yvonne Beekenkamp, PuurSuzanne.nl
Lindsey Bais

– Over Pinterest Masterclass –

“Een fijne inspirerende dag met veel bruikbare informatie!.”

Lindsey Bais, Myrthe Regelt Het
Natasja Driessen

– Over Pinterest Training –

“De Pinterest training was erg leuk! Ik heb veel geleerd en Archana weet elke vraag goed te beantwoorden. Ze helpt met de dingen die jij wil leren dus het is erg persoonlijk. Top!”

Natasja Driessen, Home Comfort Press
Stéfanie van Wijk

– Over Pinterest Training –

“Super bedankt voor je uitgebreide en enthousiaste Pinterest training! Ik heb veel geleerd over het zakelijk inzetten van Pinterest – van begin tot eind – en dat in slechts 4 uurtjes. Ik heb veel zin om er actief mee aan de slag te gaan en denk dat het ons veel kan brengen. thanks! PS: Bedankt voor de lekkere ijzerkoekjes! :-)”

Stéfanie van Wijk, ESSENZA HOME
Anne Linde Jerovsek

– Over Pinterest Training –

“Fijne training, duidelijk en je enthousiasme was erg aanstekelijk! Als een van de eerste Pinterest gebruikers (in Nederland) heb je veel know how en handige tips. Hartstikke bedankt voor de training en de lekkere ijzerkoekjes!”

Anne Linde Jerovsek, ESSENZA HOME
Yolanda Burger

– Over Pinterest Training –

“Pinterest gebruikte ik alleen als leuke inspiratiebron, als visuele zoekmachine. Als inspiratiebron voor het zoeken naar leuke kindertraktaties. Totdat ik veel gerichter ging zoeken op kernwoorden en hashtags: bloggen, content, marketing, social media, ondernemen, e.d. Dan komt er een bulk met resultaten tevoorschijn die je in Google niet zo snel vindt.

Pinterest en bloggen, in Amerika horen deze twee als geen ander bij elkaar. In Nederland wordt Pinterest zakelijk nog niet zo ingezet. Daarom heb ik een live training bij Archana gevolgd om direct actie te ondernemen. Heel gericht hebben we mijn zakelijke profiel onderhanden genomen en een actieplan gemaakt voor mijn website.

Resultaat is dat mijn account nu ondersteunend is aan hetgeen ik doe: succesvol bloggen voor ondernemers. Elk blogartikel dat ik maak heeft een pinwaardige afbeelding. Belangrijker nog is dat mijn bezoekersaantallen in een korte tijd omhoog zijn gegaan: op Pinterest maar vooral ook op mijn blog. De artikelen worden beter gevonden én gelezen. Een perfecte aanvulling op een goede SEO in het artikel zelf.

Archana is de juiste persoon voor jou als je wilt weten waar de kansen en mogelijkheden voor jou liggen. Als geen ander weet ze precies hoe je als ondernemer jezelf het beste kunt profileren. Heel fijn om mee samen te werken!”

Yolanda Burger, Succesvol-Bloggen.nl
Jaap van Bree

– Over Pinterest Training –

“Sinds vorig jaar zomer ben ik voor het bedrijf waar ik werk, Bree’s New World, actiever gebruik gaan maken van Pinterest, omdat ik in Google Analytics zag dat er zo nu en dan wel eens wat bezoekers op onze website terecht kwamen via Pinterest.

Dit terwijl ik er niet echt heel actief gebruik van maakte. De gedachte die direct in me opkwam was: hier moet ik meer mee gaan doen! Door actiever te  pinnen, daarbij gebruikmakend van de nodige online tips, zag ik het aantal weergaven en kliks behoorlijk toenemen.

Echter, na verloop van tijd leken de statistieken toch vooral op een achtbaan. Af en toe een flinke stijging in het aantal weergaven en kliks en dan weer een flinke daling. Het was wel duidelijk dat actiever (lees frequenter) pinnen meer opleverde, maar ik kon niet echt een stabiele opgaande trend ontdekken die me vertelde dat ik op de goede weg was.

Via een collega werd ik getipt om eens contact te zoeken met een oude schoolvriendin van haar die gespecialiseerd zou zijn in Pinterest. Je voelt hem al aankomen, dat was Archana.

Ik weet niet meer precies hoe en wanneer, maar op een gegeven moment ben ik door Archana uitgenodigd om deel te nemen aan haar ‘Succes met Pinterest Strategie groep’ op Facebook. Wat direct opviel was de enorme bereidheid en drive van Archana om mensen die meer uit Pinterest willen halen, te helpen.

Op elke vraag die ik stelde kreeg ik snel een uitvoerig en gedetailleerd antwoord. Natuurlijk wil ze graag dat mensen haar inhuren voor haar Pinterest Training of haar andere Pinterest diensten. Maar ze is niet te beroerd om eerst wat vrijblijvende tips en adviezen te geven.

Dat is bij een hoop marketing gerelateerde bedrijven wel anders! Een bevestiging van haar drive om pinners te ondersteunen kun je tevens vinden op haar eigen Pinterest account, welke bol staat van handige tips om je Pinterest account te optimaliseren.

Maar wat is er nu precies voor nodig om je Pinterest account te optimaliseren? Aan de buitenkant zie je niet zo goed het verschil in kwaliteit tussen een Pinterest account met enorm goede statistieken en eentje met matige statistieken.

Voor mensen die niet zo bekend zijn met Pinterest of net beginnen lijkt het platform niet meer dan een soort grote database met foto’s van dingen die mensen mooi of interessant vinden.

Pinnen is uiteindelijk niet veel meer dan een foto met een paar hashtags plaatsen toch? Dus waar komen dan die enorme verschillen vandaan tussen goed presterende en slecht presterende Pinterest-accounts? Archana heeft me dat duidelijk gemaakt.

Archana heeft me laten zien wat er nu precies komt kijken bij het optimaliseren van je Pinterest account. Het voornaamste dat ik heb opgestoken van de coachingsessie met Archana is dat je geen hacker of mega intelligente IT’er hoeft te zijn om succes te boeken met Pinterest. Het komt veel meer aan op discipline en continuïteit.

Archana heeft me laten zien dat er enorm veel details komen kijken bij het succesvol inzetten van Pinterest en dat dat best behoorlijk wat tijd en energie vergt. Het is echter geen hogere wiskunde waar je mee te maken hebt, de vele details waar je rekening mee moet houden zijn op zichzelf niet moeilijk te begrijpen. Dus zolang je je Pinterest account gedisciplineerd en gestructureerd inzet kan in principe iedereen succes behalen met Pinterest.

oede foto’s zijn daarbij belangrijk, maar niet heilig. Je weet van tevoren toch lang niet altijd welke pins het goed gaan doen. Wel is het zaak dat je je Pinterest account goed afstemt op je website en andere sociale media kanalen. Ook daarover heeft Archana me flink wat bruikbare tips gegeven.

Al met al kan ik Archana aan iedereen die meer succes wil behalen met Pinterest van harte aanbevelen. Zij is in Nederland absoluut één van de meest succesvolle pinners en dat merk je als je met haar in gesprek zit.

Wil je liever door cijfers overtuigd worden dan door mijn verhaal? Richt je dan even op het aantal volgers en weergaven van Archana’s Pinterest account.”

Jaap van Bree, Bree's New World
Stefan Gerritse

– Over Pinterest en Instagram Training –

Als je opzoek bent naar een specialist voor bloggen en social media. Dan ben je bij Archana op het juiste adres!!! Ze heeft mij erg geholpen met haar specialisme Pinterest en Instagram! Bedankt voor je hulp, advies en tips!”

Stefan Gerritse, Grafisch Ontwerpburean Stefan Gerritse
Bregje Boer

– Over Website Scan –

Archana heeft mij geholpen met een review van mijn website. Haar heldere uitleg en eerlijke feedback hebben mij geholpen om mijn website weer naar een hoger niveau te tillen!”

Bregje Boer, Bregje Boer Teksttovenaar
Kimberly Eijkemans

– Over Pinterest en Social Media Coaching –

Archana is mijn vraagbaak over blogs, Instagram en Pinterest. Als er iemand iets over deze Social Media kanalen weet, dan is het Archana wel. Als je vragen hebt over Bloggen, Pinterest of Instagram, kan je altijd bij haar terecht of volg een training. Zeker de moeite waard en je leert genoeg om alles in de praktijk toe te passen.”

Kimberly Eijkemans, Kimberly Eijkemans Interieuradviesbureau