WAT IS PINTEREST?

Wat is Pinterest en waarom is iedereen er zo wild van? Pinterest is een visuele zoekmachine waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken. Op Pinterest vind je ideeën over allerlei onderwerpen. Mensen zijn op zoek naar inspiratie voor een volgende aankoop.

Over de hele wereld gaan mensen naar Pinterest om dingen te verzamelen, plannen, kopen en doen. Pinterest in Nederland speelt een steeds grotere rol bij mensen die op zoek zijn naar inspiratie. Voor ondernemers en bedrijven in Nederland is deze visuele zoekmachine een belangrijk platform om hun ideale doelgroep te bereiken.

PINTEREST IS GEEN SOCIAL MEDIA KANAAL

Pinterest is geen social media kanaal zoals Facebook of Instagram. Wat is Pinterest dan wel? Pinterest is een visuele zoekmachine. Mensen gaan naar Pinterest (in plaats van bijvoorbeeld Google) wanneer ze op zoek zijn naar inspiratie en nieuwe ideeën.

Pinterest is een plek waar je jezelf kunt zijn. Ideeën ontdekken die je inspireren, die je leuk vindt. Waar je omgeven bent door beelden waar je met één klik terecht komt op de website voor meer informatie. Beelden die je creatief maken en laten ontdekken wat nog meer mogelijk is.

Op Pinterest vind je miljarden beelden (pins) waar je altijd vindt waar je naar op zoek bent. Maak een account aan, voeg borden toe waar je je gevonden pins in bewaard. Zo vind je je ideeën eenvoudig terug.

VOOR MENSEN DIE IDEEËN WILLEN VERZAMELEN

Wat is er nu leuker dan vertellen over je hobby of schoenencollectie? Het ontdekken en uitproberen van nieuwe recepten? In vakantiestemming komen terwijl je op zoek bent naar een excotische bestemming? Vinden van inspiratie voor je nieuwe woning?

Het internet staat vol met foto’s die je het liefst allemaal wil bewaren maar je weet niet hoe of waar je dat kan doen. Pinterest kan je daarbij helpen!

JOUW PLEK WAAR JE CONTACT LEGT MET JEZELF

Andere apps en social media kanalen gaan allemaal over het connecten met vrienden en het uitnodigen van meer mensen om zich aan te melden. Op Pinterest draait het om jou. Jouw ideeën, jouw dromen en alles wat je wilt proberen. Het is jouw moodboard, je wensenlijst en jouw me-time app. De plek waar je naartoe gaat waar je jezelf kunt zijn.

Be yourself on Pinterest - ARCHANA.NL #pinterest #pinterestnederland

THE PLACE TO BE VOOR ONDERNEMERS EN BEDRIJVEN

Pinterest is de ideale plek om mensen te bereiken die op het punt staan een beslissing te nemen. Mensen zijn op zoek naar ideeën van bedrijven zodat ze kunnen bepalen wat ze gaan doen of willen kopen.

Op Pinterest kunnen bedrijven hun ideeën, producten en diensten delen met mensen die klaar zijn om ideeën te ontdekken die ze leuk vinden.

Bedrijven hebben met hun Pinterest bedrijfsaccount toegang tot waardevolle Pinterest statistieken. Met deze statistieken leer je meer over wat mensen willen zien en welke producten populair zijn.

Ben je nieuw op Pinterest? Begin hier.

ARCHANA EN PINTEREST

In mei 2010 maakte ik als een van de eerste Pinterest gebruikers in Nederland een account aan. Pinterest was nieuw. Spannend. Leuk en bijzonder.

Voor ik het wist was ik dagelijks actief op Pinterest. Voornamelijk met het verzamelen en vinden van interieur inspiratie. Foto’s van mooie interieurs en slaapkamers. Ik verzamelde alles wat ik mooi vond in verschillende borden op mijn Pinterest account.

Volg Archana op Pinterest

Mensen bewaarden beelden van mijn website (ik was toen interieurblogger) op hun account en vanaf Pinterest klikten mensen door naar mijn blogs. Toen ik zag dat mijn bezoekersaantallen stegen, werd ik helemaal enthousiast.

Inmiddels is mijn maandelijkse bereik op Pinterest gegroeid naar gemiddeld 1.6 miljoen en volgen meer dan 116.000 mensen mijn account.

Pinterest profiel van Archana Haarnack - ARCHANA.NL #pinterest #pinterestnederland

PINTEREST IN NEDERLAND

Langzaam verovert Pinterest ook Nederland. In 2012 brak Pinterest definitief hier door. Als eerste ontdekten vrouwen deze visuele zoekmachine, daarna volgden mannen, jongeren en bedrijven zoals webshops en bloggers.

In april 2013 staat Pinterest op de 26e plaats van de 500 best bezochte websites in Nederland.

Op mijn bord Pinterest Nederland, verzamel ik accounts van Nederlandse bedrijven en merken die actief zijn op Pinterest.

Nederlandse merken op Pinterest. Pinterest Nederland - ARCHANA.NL #pinterest #pinterestnederland

STATISTIEKEN WERELDWIJD

Dagelijks gebruiken miljoenen mensen Pinterest om ideeën te vinden over allerlei onderwerpen. Bedrijven zijn belangrijk voor pinners omdat 75% van de ideeën komt van bedrijven zoals die van jou en mij.

Een paar feiten voor je op een rij:

  • 300 miljoen mensen maken wereldwijd gebruik van Pinterest
  • 3.5 miljoen mensen in Nederland gebruiken Pinterest maandelijks
  • meer dan 50% van de gebruikers is internationaal
  • 85% gebruikt Pinterest op mobiele apparaten
  • 200 miljard pins zijn bewaard

Volgens onderzoek van Nielsen, gaan 98% van de pinners er op uit om ideeën die ze hebben gevonden op Pinterest uit te proberen. Dit is een groter aantal dan het gemiddelde van 71% op social media kanalen.

Pinterest statistieken 2019 - ARCHANA.NL #pinterest #pinterestnederland

PINTEREST ADVERTEREN IN NEDERLAND

Sinds donderdag 4 april 2019 is het in Nederland voor alle zakelijke accounts mogelijk om te adverteren op Pinterest. Je hebt nu de mogelijkheid om een standaard advertentie of video advertenties te creëren waarmee je mensen in Nederland helpt met het vinden van geweldige ideeën en jouw producten en diensten.

Adverteer op Pinterest en bereik dagelijks duizenden mensen die op zoek zijn naar slaapkamerinrichtingen. Door je beelden te promoten bereik je met je advertenties dagelijks duizenden mensen die daarnaar op zoek zijn.

Lees tip: Adverteren op Pinterest? Dit is wat je eerst moet doen!

Hulp nodig bij adverteren op Pinterest? Wij helpen je daar graag bij.