Wat is Pinterest en waarom is iedereen er zo wild van? Pinterest is een visuele zoekmachine waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken. Op Pinterest vind je ideeën over allerlei onderwerpen. Mensen zijn op zoek naar inspiratie voor een volgende aankoop.

Wat is Pinterest? - Pinterest Nederland - ARCHANA.NL #pinterest #pinterestnederland

 

Over de hele wereld gaan mensen naar Pinterest om dingen te verzamelen, plannen, kopen en doen. Pinterest in Nederland speelt een steeds grotere rol bij mensen die op zoek zijn naar inspiratie. Voor ondernemers en bedrijven in Nederland is deze visuele zoekmachine een belangrijk platform om hun ideale doelgroep te bereiken.

 

Wat is Pinterest?

Pinterest is geen social media kanaal. Wat is het dan wel? Pinterest is waar je naar toe gaat als je op zoek bent naar inspiratie. Een plek waar je jezelf kan zijn. Ideeën ontdekken die je inspireren, die je leuk vindt. Waar je omgeven bent door beelden die je inspireren. Beelden die je creatief maken en laten ontdekken wat nog meer mogelijk is.

Op Pinterest vind je miljarden pins (beelden) waar je altijd vindt waar je naar op zoek bent. Maak een account aan, voeg borden toe waar je je gevonden pins in bewaard. Zo vind je je ideeën eenvoudig terug.

 

Het begin van Pinterest

Om te begrijpen hoe uniek en bijzonder Pinterest is, vertel ik je graag over het begin van Pinterest.
Pinterest is bedacht door Ben Silbermann (rechts op de foto) en Evan Sharp is verantwoordelijk voor het design van de website. In december 2009 begon de ontwikkeling van Pinterest.

Evan Sharp & Ben Silbermann - ARCHANA.NL #pinterest #pinterestnederland

Evan Sharp en Ben Silbermann

 

In maart 2010 ging Pinterest online en was het alleen mogelijk om op uitnodiging je aan te melden voor een account. Vanaf augustus 2012 was het mogelijk om zonder uitnodiging een account aan te maken.

TIME magazine noemde Pinterest in augustus 2011 één van “The 50 Best Websites of 2011”. Het aantal Pinterest gebruikers groeide in 9 maanden tijd zo snel, meer dan 10 miljoen!, en werd daarmee de snelst groeiende website ooit!

Toen in 2009 gestart werd met het bouwen van Pinterest, hoopte het Pinterest team dat mensen het zouden gebruiken om hun creativiteit te vergroten. Nooit werd gedacht dat Pinterest op een dag één van de grootste internet platforms in de geschiedenis zou zijn.

 

Pinterest app

Via de browser op je computer maak je eenvoudig gebruik van Pinterest. Ga naar www.pinterest.com log in en je hebt toegang tot miljarden pins en je Pinterest borden.

Ook op je smartphone of tablet kun je inspiratie opdoen, waar ter wereld je ook bent. De Pinterest app is een must have voor Pinterest gebruikers. De Pinterest app voor je smartphone en tablet is beschikbaar voor iOS en Android gebruikers.

 

Lancering Pinterest app voor iPhone in 2011

De Pinterest app voor iPhone gebruikers werd begin maart 2011 voor het eerst gelanceerd. De Pinterest app voor iPad was beschikbaar in augustus 2011. Hieronder zie je screenshots van de iPhone app die ik heb genomen in mei 2011.

 

Pinterest app design 2019 voor iPhone

 

Voor mensen die ideeën willen verzamelen

Wat is er nu leuker dan vertellen over je hobby of je schoenencollectie? Het ontdekken en uitproberen van nieuwe recepten? In de vakantiestemming komen terwijl je op zoek bent naar een excotische bestemming? Vinden van inspiratie voor je nieuwe woning?

Het internet staat vol met foto’s die je het liefst allemaal wil bewaren maar je weet niet hoe of waar je dat kan doen. Pinterest kan je daarbij helpen!

 

Jouw plek waar je contact legt met jezelf

Andere apps en social media kanalen gaan allemaal over het connecten met vrienden en het uitnodigen van meer mensen om zich aan te melden. Op Pinterest draait het om jou. Jouw ideeën, jouw dromen en alles wat je wilt proberen. Het is jouw moodbord, je wensenlijst en jouw me-time app. De plek waar je naar toe gaat waar je jezelf kan zijn.

Be yourself on Pinterest - ARCHANA.NL #pinterest #pinterestnederland

 

Statistieken wereldwijd

Dagelijks gebruiken miljoenen mensen Pinterest om ideeën te vinden over allerlei onderwerpen. Bedrijven zijn belangrijk voor pinners omdat 75% van de ideeën komt van bedrijven zoals die van jou en mij.

Een paar feiten voor je op een rij:

  • 250 miljoen mensen maken gebruik van Pinterest
  • meer dan 50% van de gebruikers is internationaal
  • 80% gebruikt Pinterest op mobiele apparaten
  • 175 miljard pins zijn bewaard

 

Volgens onderzoek van Nielsen, gaan 98% van de pinners er op uit om ideeën die ze hebben gevonden op Pinterest uit te proberen. Dit is een groter aantal dan het gemiddelde van 71% op social media kanalen.

Pinterest statistieken 2018 - ARCHANA.NL #pinterest #pinterestnederland

 

Must have voor ondernemers en bedrijven

Pinterest is de ideale plek om mensen te bereiken die op het punt staan om een beslissing te nemen. Mensen zijn op zoek naar ideeën van bedrijven zodat ze kunnen bepalen wat ze gaan doen of willen kopen.

Op Pinterest kunnen bedrijven hun ideeën, producten en diensten delen met mensen die klaar zijn om ideeën te ontdekken die ze leuk vinden.

Bedrijven hebben met hun Pinterest bedrijfsaccount toegang tot waardevolle Pinterest statistieken. Met deze statistieken leer je meer over wat mensen willen zien en welke producten populair zijn.

► Ben je nieuw op Pinterest? Begin hier

 

Pinterest in Nederland

Langzaam verovert Pinterest ook Nederland. In 2012 brak Pinterest definitief hier door. Als eerste ontdekten vrouwen deze visuele zoekmachine, daarna volgden mannen, jongeren en bedrijven zoals webshops en bloggers.

In april 2013 staat Pinterest op de 26e plaats van de 500 best bezochte websites in Nederland.

Op mijn bord Pinterest Nederland, verzamel ik accounts van Nederlandse bedrijven en merken die actief zijn op Pinterest.

 

Nederlandse merken op Pinterest - Pinterest Nederland - ARCHANA.NL #pinterest #pinterestnederland

 

Archana en Pinterest

In mei 2010 maakte ik als een van de eerste Pinterest gebruikers een account aan. Pinterest was nieuw. Spannend. Leuk en bijzonder.

Voor ik het wist was ik dagelijks actief op Pinterest. Voornamelijk met het verzamelen en vinden van interieur inspiratie. Foto’s van mooie interieurs en slaapkamers. Ik verzamelde alles wat ik mooi vond in verschillende borden op mijn Pinterest account.

Mensen bewaarden beelden van mijn website (ik was interieurblogger) op hun account en vanaf Pinterest klikten mensen door naar mijn blogs. Toen ik zag dat mijn bezoekersaantallen stegen, werd ik helemaal enthousiast.

Inmiddels is mijn maandelijkse bereik op Pinterest gegroeid naar 1.6 miljoen en volgen ruim 116.000 mensen mijn account.

 

Pinterest profiel van Archana Haarnack - ARCHANA.NL #pinterest #pinterestnederland

 

Presentaties over Pinterest geven in Nederland

Door mijn enthousiasme en kennis over Pinterest, werd ik uitgenodigd om te vertellen over Pinterest bij:

 

Voor ondernemers en bedrijven

Na een paar jaar bloggen over interieur en mooie slaapkames, ging ik bloggen over Pinterest om kennis en tips te delen.

Als eerste Pinterest marketing bureau in Nederland help ik ondernemers en bedrijven met het zakelijk inzetten van Pinterest.

Mijn grootste passie is het helpen van ondernemers en bedrijven met het groeien van hun traffic en verkoop. Door het geven van Pinterest trainingen, het beheren van Pinterest accounts van ondernemers en bedrijven en diverse andere Pinterest diensten.

Starten met Pinterest voor je bedrijf en website.

 

Pinterest uitgelegd in een animated video

What is Pinterest? An animated video.

 

The Pinterest Spark

Bekijk de mogelijkheden voor stelletjes die voor het eerst op date gaan tot het inrichten van hun woning. Met een beetje hulp van Pinterest.

 

 

Vind je dit blogbericht interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Wat is Pinterest? Dit is wat je moet weten! - Pinterest Nederland - ARCHANA.NL #pinterest #pinterestnederland

Wat is Pinterest? Dit is wat je moet weten! - Pinterest Nederland - ARCHANA.NL #pinterest #pinterestnederland

 

Wat is Pinterest? Dit is wat je moet weten! - Pinterest Nederland - ARCHANA.NL #pinterest #pinterestnederland