Je hebt een schitterende winkel en een geweldige website waarmee je klanten inspireert en helpt bij hun volgende aankoop. Maar hoe zorg je ervoor dat mensen je website vinden en nog belangrijker, een aankoop doen of een bezoek brengen aan je fysieke winkel? Stel jezelf een aantal vragen en ga aan de slag met deze tips voor meer relevante bezoekers.

Zo krijg je meer bezoekers op je website en klanten in de winkel | ARCHANA.NL #retail #onlinemarketing

 

Optimaliseer je website en vergroot je vindbaarheid

Ben je er zeker van dat je website optimaal is ingericht? Is je website duidelijk zichtbaar op mobiel en tablet? Zijn er bepaalde instellingen die niet goed zijn? Denk aan gebruiksvriendelijk, responsive, herkenbare huisstijl, aantrekkelijke beelden en teksten om aandacht te trekken van jouw ideale klant en SEO-vriendelijk.

Bekijk bijvoorbeeld in Google Analytics of Google Search Console hoe vindbaar je website is op Google en welke woorden mensen gebruiken om je website te vinden. Wat zijn de meest populaire producten en zoektermen en ga daarmee aan de slag. Zijn er pagina’s die nog wel wat liefde en een update kunnen gebruiken? Herschrijf teksten en voeg frisse en aantrekkelijke beelden toe.

Vind je het lastig om zelf hiermee aan de slag te gaan? Kijk dan eens op internet. Er zijn genoeg blogs, video’s, workshops en tips te vinden. Vind je het prettiger om dit liever uit te besteden? Roep dan de hulp in van een specialist die dit voor je doet of uitleg geeft zodat je dit zelf kan doen.

 

Werk aan je bekendheid en vergroot je bereik online en offline

Om meer bezoekers op je website te krijgen en in je winkel is het belangrijk om te werken aan je online en offline marketing. Meld je website aan bij zoekmachines en vergelijkingswebsites. Bereik mensen via folders, flyers of de lokale krant.

Ga aan de slag met social media. Plaats regelmatig een bericht op bijvoorbeeld Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Pinterest.

Zorg voor activiteit op je website. Schrijf blogs, deel nieuws en leuke acties. Informeer, inspireer en motiveer mensen via je nieuwsbrief. Promoot je website ook via je eigen netwerk en maak het makkelijk om je website te volgen via social media.

 

Verleid bezoekers met beelden om je winkel te bezoeken

Het bezoeken van een winkel kost tijd en voordat de consument in de auto stapt om jouw winkel te bezoeken, wil men eerst weten of je winkel de tijd en moeite waard is. Laat op je website meer zien dan alleen adresgegevens, openingstijden en een foto van de buitenkant van je winkel.

Laat met mooie beelden of een video van je showroom op je website zien hoe de winkel er uit ziet. Verleid je bezoekers visueel, stel ze gerust en laat zien wat je kan verwachten zodat men kan beslissen om je winkel wel of niet te bezoeken.

Vertel op je website wat men nog meer kan verwachten wanneer een bezoek wordt gebracht aan de winkel of een aankoop wordt gedaan in de winkel of online. Waarmee maak jij een verschil? Vertel meer over je uitgebreide collectie, je gratis slaap- en interieuradvies, proefliggen in de winkel, omruilgarantie op matrassen, complete inrichting voor je slaapkamer onder één dak en ga zo maar door.

 

Start met Pinterest voor meer bezoekers op je website en meer verkoop

Dagelijks gebruiken miljoenen mensen Pinterest om ideeën op te doen en te verzamelen voor een volgende aankoop. Pinterest is een visuele zoekmachine en wanneer je Pinterest optimaal inzet in combinatie met je website kan het je niet alleen extra traffic opleveren maar ook extra verkoop.

• verleid consumenten met mooie beelden op je Pinterest account
• peil via je Pinterest statistieken wat populair is en vergroot je traffic
• maak borden en voeg beelden toe die verwijzen naar populaire categorieën en producten op je website.

Maak gratis gebruik van Pinterest en voeg deze toe aan je marketing activiteiten. Deel jouw geweldige beelden met 200 miljoen mensen wereldwijd. Denk aan alle mooie sfeerbeelden met inspirerende slaapkamers en boxsprings!

Pinterest blijft groeien en wordt door steeds meer mensen gebruikt in Nederland. Voor jou de kans om daar nu mee aan de slag te gaan.

Dit artikel is geschreven voor Bedding business magazine - ARCHANA.NL #beddingbusiness

 

♥ Ben jij klaar voor meer bezoekers op je website én in de winkel?

 

Vind je dit blogbericht interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Zo krijg je meer bezoekers op je website en klanten in de winkel | ARCHANA.NL #retail #onlinemarketing

Zo krijg je meer bezoekers op je website en klanten in de winkel | ARCHANA.NL #retail #onlinemarketing
Zo krijg je meer bezoekers op je website en klanten in de winkel | ARCHANA.NL #retail #onlinemarketing
Zo krijg je meer bezoekers op je website en klanten in de winkel | ARCHANA.NL #retail #onlinemarketing