Instagram lanceert Instagram Stories, een nieuwe toevoeging aan één van de meest populaire foto apps in de wereld. Met meer dan 500 miljoen gebruikers en 300 miljoen actieve dagelijkse gebruikers is de toevoeging van Instagram Stories een logische stap én een big deal!

Waarom Instagram Stories wél een big deal is - ARCHANA.NL #instagramtips #instagrammarketing

Dinsdag 2 augustus 2016 introduceert Instagram officieel Instagram Stories. Deze nieuwe functie wordt de aankomende weken wereldwijd uitgerold en beschikbaar gemaakt voor iOS en Android. Open je Instagram app en ontdek of de nieuwe functie al beschikbaar is op jouw toestel.

 

Wat is Instagram Stories?

“Instagram Stories is een nieuwe functie binnen de Instagram app waarmee je al je dagelijkse momenten kunt delen, in plaats van alleen de momenten die je in je profiel wilt laten zien. Deze foto’s en video’s worden samen weergegeven als een diavoorstelling, oftewel als jouw verhaal”. ~Instagram

Vanaf je Instagram timeline zie je bovenaan een nieuw toegevoegde bar waar je jouw Stories toevoegt en waar je Stories van Instagram gebruikers die je volgt kan bekijken. De gebruiksvriendelijkheid en laagdrempeligheid waarmee Instagram je uitnodigt om jouw moment van de dag te delen, is zo eenvoudig. Voor je het weet heb je jouw bijzondere moment op foto of video gedeeld. Denk aan alle mogelijkheden, nu kun jij jezelf en je bedrijf of merk nog beter laten zien.

 

Deel alle momenten van jouw dag met Instagram Stories

Nadat ik het nieuws las dat Instagram een nieuwe feature heeft toegevoegd dacht ik meteen: JA! Natuurlijk! Waarom niet en wat nou Snapchat kopiëren?! Want het ging helemaal los met negatieve reacties van Snapchat gebruikers nadat Instagram een tweet plaatste met het grote nieuws. Gelukkig ook positieve reacties van Snapchat én Instagram gebruikers. Zelfs van mensen die niet met Snapchat aan de gang zijn gegaan.

Voor veel mensen is de gebruiksvriendelijkheid van Snapchat een drempel om te starten. Wéér een app om tijd voor vrij te maken in je toch al drukke planning en om er nu even goed voor te gaan zitten … Ik begrijp heel goed dat het voor velen lastig is om alle Snapchat functies onder de knie te krijgen en te gebruiken.

 

Verhalen delen op Snapchat

Het duurde voor mij ook even voordat ik met Snapchat aan de gang ging. Tijdens mijn vakantie begin dit jaar heb ik de Snapchat app geïnstalleerd, account aangemaakt en gaan oefenen met het posten van vakantiefoto’s en video’s. Het was zo vreemd om content te posten waarvan je weet dat deze na 24 uur verdwenen is. Is dat niet zonde van je tijd? Door het volgen van Snapchat accounts van mensen waarvan ik de Snapchat wist, weet ik nu veel beter wat de meerwaarde is om content te creëren en posten dat na 24 uur weer verdwijnt.

Dus toen Instagram bekend maakte deze ‘Snapchat like’ feature toe te voegen, dacht ik meteen OMG! In gedachten zag ik het al helemaal voor me hoe bloggers, ondernemers, bedrijven en merken creatief omgaan met Instagram Stories. Wat een meerwaarde het is om verhalen te vertellen op een compleet andere manier dan foto voor foto. Foto’s die mooi en perfect zijn gemaakt voor plaatsing op Instagram.

 

Delen van bijzondere momenten

Met Instagram Stories (en Snapchat) draait het niet om perfecte foto’s en video’s. Het gaat om het delen van bijzondere momenten uit jouw dag of denk aan een kijkje achter de schermen waar je laat zien hoe zo’n perfecte Instagram foto wordt gecreëerd. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Groter bereik op Instagram

Als je net als ik al een tijd actief bent op Instagram, dan heb je inmiddels een volgersaantal opgebouwd. In ieder geval meer mensen die jou volgen op Instagram dan op Snapchat (dat is als je nu wilt starten met Snapchat). Op Instagram hebt je een band opgebouwd met je volgers en fans. Op Snapchat begin je helemaal opnieuw en vergt het meer tijd en moeite om er achter te komen wat de Snapchat gebruikersnaam is van mensen en bedrijven die je wilt volgen.

Met Instagram Stories heb je al toegang tot jouw favoriete gebruikers, bedrijven en merken. Accounts die je reeds volgde komen tot leven met Instagram Stories. Je hoort en ziet mensen praten en lachen, je ontdekt waar mensen wonen, leven en werken en wat hun bijzondere momenten op een dag zijn. Bij je favoriete merken krijg je een kijkje achter de schermen, zie je enthousiaste medewerkers in beeld en nog veel meer.

  • Wil je weten wie jouw verhalen hebben bekeken? Veeg jouw verhaal naar boven en je ziet direct wie van jouw volgers of andere gebruikers jouw verhalen hebben gezien.
  • Jouw verhalen worden openbaar gepubliceerd behalve wanneer je account op privé staat, dan zijn je verhalen alleen zichtbaar voor je volgers. Ook is het mogelijk om je verhalen te verbergen voor mensen waarvan je niet wil dat deze je verhalen zien, ook al volgen ze je wel op Instagram.

 

Snapchat verwijderen en starten met Instagram Stories?

De keus is aan jou. Hoewel er nog genoeg verschil is tussen beide apps en de manier waarop men Snapchat gebruikt, is het aan jou om wel of niet een keuze te maken. Beide apps gebruiken? Als je de filters en geo-filters op Snapchat niet wilt missen, de chatfunctie, de verhalen van bekende websites en magazines, enz. dan blijf je Snapchat denk ik wel gebruiken.

Wanneer je meer interactie wilt met je Instagram volgers en je het veel handiger vindt om je verhalen op Instagram te delen én je het niet erg vindt dat je content na 24 uur weer verdwijnt net als op Snapchat, dan zou ik écht starten met Instagram Stories.

Heb je nog meer overtuiging nodig? Check de video met uitleg van Instagram en
laat mij daarna via de reacties hieronder weten welke app jouw voorkeur heeft. Go!

Vind je dit blogbericht interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Waarom Instagram Stories wél een big deal is - ARCHANA.NL #instagramtips #instagrammarketing