Hashtags op Instagram. Wie gebruikt ze niet? Weet je ook waarom het belangrijk is om relevante hashtags toe te voegen aan je Instagram berichten? Speciaal voor jou een aantal handige tips over hashtags op Instagram.

Zo gebruik je hashtags op Instagram + tips voor het vinden van relevante hashtags om in contact te komen met jouw ideale doelgroep | ARCHANA.NL #instagramtips #instagrammarketing

 

Mensen gebruiken Instagram om zich te laten inspireren en om dingen te ontdekken waar ze om geven. Start een Instagram Business-account voor je bedrijf om mensen meer informatie te bieden over je producten, diensten of bedrijf. Ga aan de slag met Instagram, creëer content en gebruik Instagram om je bedrijf of blog te laten groeien.

 

Hoe gebruik ik hashtags op Instagram?

Voeg een hashtag toe en Instagram maakt hier een klikbare link van. Een hashtag helpt mensen bij het vinden van berichten over onderwerpen die hen interesseren. Door een # toe te voegen voor een woord of zin maak je een hashtag ( # is het teken voor hashtag). Bijvoorbeeld: #instagramtips

Wanneer je op een hashtag klikt laat Instagram jou een overzicht zien van berichten met die hashtag. Een hashtag wordt geschreven als één woord zonder spaties. Het is mogelijk om nummers en emojis toe te voegen aan een hashtag. Leestekens en speciale tekens zoals % en € is niet mogelijk.

 

Wie zien je berichten wanneer je hashtags gebruikt?

Wanneer je een hashtag toevoegt aan je Instagram bericht, dan zien mensen met wie je je bericht hebt gedeeld, deze ook in het hashtagoverzicht (klik op je hashtag). Als je een hashtag gebruikt en je Instagram account is niet Openbaar, dan zien mensen die jou niet volgen je bericht niet in het hashtagoverzicht.

 

Gebruik hashtags op Instagram en laat je account groeien

Als je Instagram gebruikt voor je bedrijf of blog dan wil je dat mensen jouw Instagram berichten en account zien. Het is belangrijk dat je de juiste en meest relevante hashtags gebruikt bij je berichten. Door hashtags toe te voegen bij je berichten, vergroot je direct het bereik van je berichten. Je geeft je engagement (interactie) een boost en je krijgt de mogelijkheid om nieuwe Instagram gebruikers te bereiken waar je mee kunt connecten.

 

Tips om Instagram hashtags te gebruiken

• Bedenk goed wat je met je hashtags en Instagram berichten doet. voeg dus niet als een malle 30 hashtags toe bij de omschrijving van je bericht. Dat ziet er gewoon NIET uit.

• Voeg relevante hashtags toe en vergroot zo de kans dat mensen die interesse hebben voor je blog, website, product of dienst, je kunnen vinden.

• Door niet relevante hashtags te gebruiken, trek je de aandacht van Instagram gebruikers die niet geïnteresseerd zijn in jouw Instagram account.

• Door hashtags toe te voegen die miljoenen mensen reeds gebruiken op Instagram, valt jouw bericht minder op.

• Instagram maakt het mogelijk om maximaal 30 hashtags toe te voegen. gebruik deze dan ook slim en optimaal.

• Laat zien dat je een pro bent op Instagram en voeg niet alléén hashtags toe bij je bericht. Wees creatief met woorden, vertel een verhaal. Maak mensen nieuwsgierig. met andere woorden: DOE MOEITE en wees geen luie donder!

• Bedenk een hashtag voor jouw bedrijf en voeg deze toe in je Instagram bio en bij je updates. zo promoot je jouw hashtag en wie weet gaan andere mensen ook jouw hashtag gebruiken.

• Deel je Instagram berichten niet op Facebook vergezelt met 30 hashtags. dat ziet er niet uit! Hashtags zijn puur voor jou en niet voor je volgers. Zijn hebben daar écht geen boodschap aan (behalve de hashtag die je voor je bedrijf, merk of blog gebruikt).

• Voeg je hashtags toe als een reactie bij je bericht zodat deze niet direct zichtbaar zijn voor je volgers.

 

Ga aan de slag en vind hashtags die relevant zijn voor jouw bedrijf of blog. Test een paar hashtags en ontdek of deze geschikt zijn voor je en of ze een reactie uitlokken. Bewaar een paar sets hashtags voor verschillende onderwerpen zodat je deze altijd bij de hand hebt.
Let’s connect op Instagram ► @iArchana

 

Maak je gebruik van hashtags op Instagram? Misschien heb je een eigen unieke hashtag voor je bedrijf of blog bedacht? Deel je Instagram ervaringen via de reacties onder dit bericht.

 

Vind je dit blogbericht interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Zo gebruik je hashtags op Instagram + tips voor het vinden van relevante hashtags om in contact te komen met jouw ideale doelgroep | ARCHANA.NL #instagramtips #instagrammarketing

 

Zo gebruik je hashtags op Instagram + tips voor het vinden van relevante hashtags om in contact te komen met jouw ideale doelgroep | ARCHANA.NL #instagramtips #instagrammarketing