Iedere dag is het weer een mooie uitdaging om op de hoogte te blijven van steeds veranderende platformen zoals Pinterest. Je hebt er bijna een dagtaak aan om alles te lezen want voor je het weet zijn er nieuwe veranderingen doorgevoerd en regels aangepast. Net wanneer je je Pinterest strategie hebt bepaald en hebt uitgevonden wat het beste werkt, kun je je strategie weer aanpassen.

Dit is wat je moet doen voor meer Pinterest traffic op je website | ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttips

Miljoenen mensen maken dagelijks gebruik van Pinterest. Op Pinterest draait het om het vinden van inspirerende ideeën en geweldige content. Content van bedrijven zoals die van jou. Om ervoor te zorgen dat je pins opvallen in de feed van Pinterest gebruikers en in de zoekopdrachten, is het belangrijk dat je relevante content maakt.

 

300 miljoen Pinterest gebruikers

Maandelijks gebruiken wereldwijd 300 miljoen mensen Pinterest om te zoeken naar nieuwe ideeën en producten. Pinterest is daarom het ideale platform om meer traffic op je website te krijgen. Met jouw content en optimaal ingerichte pins zorg je voor doelgerichte traffic van Pinterest naar je website.

Pinterest is voor veel bedrijven de nummer 2 website waar de meeste traffic vandaan komt. Op nummer 1 staat Facebook maar daar wordt het steeds lastiger voor bedrijven om het bereik van content op hun Facebook pagina te vergroten.

In het onlangs gepubliceerde Trendrapport “Nationaal Social Media Onderzoek 2019” van Newcom wordt getoond dat het Pinterest gebruik in Nederland stijgende is. Pinterest blijft zelfs Twitter voor in gebruik. In 2018 maakten 3,0 miljoen mensen gebruik van Pinterest. Inmiddels is dat aantal in 2019 gestegen naar 3,5 miljoen gebruikers.

Zoals je ziet is Pinterest een groeiend platform en erg aantrekkelijk om daar nu mee te starten.

Nieuw op Pinterest? Begin hier

 

Stijging Pinterest gebruikers in Nederland in 2019 | Dit is wat je moet doen voor meer Pinterest traffic op je website | ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttips

 

Dit is wat je moet doen voor meer Pinterest traffic op je website

Creëer nieuwe, frisse pins van hoogwaardige kwaliteit voor je website.

Zo simpel is het.

Tailwind publiceerde onlangs een blogbericht waarin staat dat wanneer we succes willen hebben op Pinterest, we zoveel mogelijk nieuwe content moeten creëren.

Wil je meer Pinterest traffic op je website? Schrijf nieuwe blogberichten, voeg nieuwe pagina’s en producten toe en creëer nieuwe beelden voor oude en nieuwe blogberichten. Nieuwe beelden waarmee je pinners inspireert en aanzet tot interactie zodat zij jouw pins bewaren.

*Tailwind is een planningstool en een officiële partner van Pinterest

 

Wat betekent dit voor je Pinterest strategie?

Pinterest houdt van nieuwe pins en is gek op content creators die regelmatig nieuwe content toevoegen op hun account. Ideaal is als je elke week minimaal één nieuw beeld creëert en bewaard op je Pinterest account.

Je eigen content keer op keer bewaren op dezelfde borden is een grote NEE! Als je dit wel doet heb je kans dat je wordt gestraft door het algoritme van Pinterest.

Hoogwaardige content krijgt voorrang op Pinterest. Het bewaren van relevante content is het belangrijkste op Pinterest. Creëer geweldige content dat past bij de interesses en behoeften van jouw ideale doelgroep.

Ontdek mijn 7 Pinterest marketing strategie tips voor 2019

 

Vijf tips voor het creëren van geweldige pins

Zorg bij het creëren van jouw geweldige pins dat deze visueel aantrekkelijk zijn, een goed verhaal vertellen en mensen nieuwsgierig maken.

Volg onderstaande tips en ga aan de slag.

1. Kies een afbeelding die de aandacht trekt
2. Maak van je merk het middelpunt
3. Zorg voor context
4. Laat je logo zien
5. Voeg een tekstoverlay toe om je verhaal beter over te brengen

Heb je geen tijd om elke dag of elke week te bloggen? Creëer een of meerdere beelden voor je oude blogberichten die nog steeds relevant zijn en bewaar deze op Pinterest om je oude content nieuw leven in te blazen.

Leer hoe je creatief kunt zijn en geweldige pins creëert voor je website

 

Wanneer mag je wel dezelfde pin opnieuw bewaren op hetzelfde bord?

Pinterest beschouwt dezelfde afbeelding, met dezelfde beschrijving en dezelfde link als “oude” content.

Om traffic vanaf Pinterest te vergroten, is het gewenst om meer content van hoogwaardige kwaliteit te creëren en toe te voegen op je website. Hoe meer nieuwe content je bewaart op Pinterest, hoe beter dat is voor je bereik en vindbaarheid.

Het is nog steeds goed om “oude” content te delen op Pinterest. Zorg er dan wel voor dat je nieuwe beelden creëert en nieuwe beschrijvingen toevoegt bij bestaande content.

 

De beste manieren voor het opnieuw delen van dezelfde pin naar hetzelfde bord zijn:

1. Delen van feestdagen- en seizoensgebonden pins één of twee keer per jaar. Seizoen pins die op dat moment het meest relevant zijn en daardoor betrokken pinners aantrekt. Pinners die op zoek zijn naar jouw content en klaar zijn om actie te ondernemen.

2. Om de aandacht te trekken van nieuwe volgers. Elke vier tot zes maanden, kun je dezelfde pin op hetzelfde bord bewaren zodat deze verschijnt in de tab “Volgend” en zichtbaar wordt bij je nieuwe volgers.

 

Heb je niets nieuws om te bewaren op Pinterest?

Wat als je niet elke week nieuwe content creëert? Volgens Tailwind moet je daar maar tijd voor vrijmaken ;-)

Tot die tijd kun je relevante en interessante content delen van andere content creators in jouw niche. Op deze manier zorg je ervoor dat je volgers toch content zien en hou je ze warm tot het moment daar is wanneer je een nieuw blogbericht, pagina of product toevoegt.

Wees consistent en voeg regelmatig nieuwe pins toe in plaats van een heleboel pins tegelijk. Dit zorgt voor een beter bereik en zo krijgen meer mensen je pins te zien.

 

Wat je niet moet doen om je Pinterest traffic in 2019 te vergroten

Als je dezelfde afbeelding met dezelfde link meerdere keren bewaard op hetzelfde bord, kan dit als storend ervaren worden en door Pinterest gemarkeerd worden als spam. Lees meer informatie over Spam en kwaliteit.

Doe dit dus niet te vaak. Richt je meer op je organische activiteiten zoals het delen van nieuwe pins en content van anderen.

 

Tot slot: Wat je dus wél kunt doen om je Pinterest traffic te vergroten in 2019?

Geef Pinterest voldoende nieuwe en inspirerende content. Creëer op je website een nieuwe pagina, schrijf een nieuw blogbericht of voeg een nieuw product of dienst toe.

Maak één of meerdere nieuwe afbeeldingen voor jouw nieuwe content, schrijf nieuwe beschrijvingen met relevante zoekwoorden, voeg deze toe aan je pins en bewaar deze op relevante borden.

Zo ben jij goed bezig en geef je Pinterest een reden om jouw activiteiten te belonen met meer traffic naar je website.

 

Vind je dit blogbericht interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Dit is wat je moet doen voor meer Pinterest traffic op je website | ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttips

Dit is wat je moet doen voor meer Pinterest traffic op je website | ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttips
Dit is wat je moet doen voor meer Pinterest traffic op je website | ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttips