Pinterest blijft verrassen! Ik heb dit al vaker geroepen en ik zeg het nu weer: Pinterest blijft verrassen!
Pinterest blijft verrassen! Wat is jouw Pinterest momentje? | www.archana.nl
 

Sinds maart 2010

Het gaat nog wel even duren voordat ik ben uitgekeken op Pinterest. “We” zijn ook nog maar net begonnen. Ik kan het me nog goed herinneren toen in maart 2010 de website werd gelanceerd. Registratie was toen alleen mogelijk op uitnodiging. Al vrij snel was ik er bij door mijn e-mailadres op te geven aan Pinterest zodat ik werd toegevoegd aan de wachtlijst.
Toen mijn aanvraag werd geaccepteerd was het mogelijk om andere mensen uit te nodigen om een Pinterest account aan te maken. Ik heb wel tientallen, misschien wel 100+, uitnodigingen verstuurd naar mensen, vooral bezoekers van mijn website die uitgenodigd wilden worden. Sinds augustus 2012 was het mogelijk om zelf een Pinterest account aan te maken.
 

Pinterest is één van de vijftig beste websites van 2011!

Tot maart 2011 was het alleen mogelijk om via je browser te pinnen. Daarna verscheen de iPhone app, deze werd massaal gedownload. Hetzelfde jaar nog werd Pinterest in augustus door Time magazine uitgeroepen tot Eén van de 50 beste websites van 2011!
Pinterest blijft verrassen! Wat is jouw Pinterest momentje? | www.archana.nl
 
Voor mij was januari 2011 dat Pinterest helemaal los ging! Wat was ik opgewonden toen ik zag dat na één ik 50 Pinterest volgers erbij had! Wow! Ik heb zelfs de frequentie van mijn email updates moeten aanpassen van “onmiddellijk” naar “één keer per dag”. In het begin wilde ik natuurlijk direct weten wanneer mijn pins werden gerepind en geliked. Mijn mailbox stroomde vol met mailtjes van Pinterest! Nu is één keer per dag wel voldoende 🙂
En nu, 3 jaar verder, kan ik nog steeds opgewonden worden van “mijn” Pinterest momentjes. Wie het maar wil horen vertel ik over Pinterest. Tips & Tricks deel ik via mijn blog. Ik heb zelfs voor het éérst van mijn leven op 11 maart 2013 een presentatie gegeven! Een Pinterest presentatie voor de Social Media Club hier in Uden. Een tweede presentatie mag ik a.s. woensdag 17 april geven voor de Social Media Club in Macharen. Pinterest heeft zoveel te bieden en al zoveel gegeven op persoonlijk én op zakelijk gebied.  Wie weet wat voor kansen Pinterest mij nog meer zal bieden.
 

Mijn Pinterest momentje

Pinterest blijft verrassen! Wat is jouw Pinterest momentje? | www.archana.nl
Tot slot wil ik “mijn Pinterest momentje” van gisteren/vandaag met je delen … Gisterenavond was het begonnen. Ik lag al op bed en zoals elke avond kijk ik nog even op naar Pinterest op mijn iPhone. Via de tab “Nieuws” kun je alle activiteiten op dat moment bekijken, zoals mensen die mijn pins hebben gerepind of leuk vinden of een bepaald bord gaan volgen.
 
Een bepaald bord “Dreamy Houses | Gardens | Balconies ” werd gisterenavond door verschillende gebruikers gevolgd. Nog niets vreemds aan de hand. Vanochtend toch weer even kijken en toen zag ik dat dit bord al door 39 mensen werd gevolgd.
Pinterest blijft verrassen! Wat is jouw Pinterest momentje? | www.archana.nl
 
Het bleef niet bij deze 39 nieuwe volgers. Vandaag nog een paar keer gekeken en het aantal werd alsmaar hoger. Ik begrijp er niets van. En allemaal volgenden ze mijn bord met mooie huizen, tuinen en balkons waar 180 pins te zien zijn. Misschien vond men een bepaalde pin leuk en ging iedereen repinnen maar ik kreeg geen melding te zien dat een pin van dit bord nu extreem werd gerepind. Rond 21.00 uur vanavond stond de teller van het totaal aantal volgers van mijn Pinterest account op 3011 terwijl het vanochtend nog “maar” 2920 was …
Pinterest blijft verrassen! Wat is jouw Pinterest momentje? | www.archana.nl
 
Terwijl ik dit bericht aan het typen ben, blijft het aantal bord volgers stijgen. Binnen 24 uur meer dan 100 volgers erbij!
 
Pinterest blijft verrassen! Wat is jouw Pinterest momentje? | www.archana.nlWanneer ik de profielen bekijk van de nieuwe volgers dan zijn het ook écht nieuwe volgers. De meesten hebben een profielfoto en er zijn ook een aantal zonder foto (of hebben nog geen profielfoto ingesteld). Deze nieuwe Pinterest gebruikers volgen nog maar een paar mensen en hebben weinig tot geen volgers. Misschien is het weer een golf aan nep Pinterest accounts en zal het aantal volgers binnenkort weer worden aangepast door Pinterest. Misschien is het iets anders en is dit een eenmalig iets …
 
In ieder geval is dit weer zo’n typisch voorbeeld van één van “mijn Pinterest momentjes” en blijft Pinterest mij nog steeds verrassen!
Pinterest blijft verrassen! Wat is jouw Pinterest momentje? | www.archana.nl
 
let's chat! Archana | www.archana.nl
Gebruik jij ook Pinterest? Net zo verslaaf aan pinnen net als ik?
Deel “jouw Pinterest momentje” hieronder via de reacties.
Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!
 

Let’s connect!

Volg Archana op Pinterest | www.archana.nlwww.pinterest.com/archanahaarnack