Pinterest of Instagram? Vraag je je wel eens af welk platform het beste is om foto’s te delen? Wat zijn de verschillen tussen Pinterest en Instagram en hoe zet ik visuele marketing in voor mijn bedrijf? De antwoorden en het verschil vind je in dit blogbericht.

Pinterest of Instagram: Wat is het beste voor je bedrijf? | ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttips

 

Pinterest en Instagram worden voor verschillende redenen gebruikt. Wil je meer bekendheid voor je bedrijf, je producten delen, een community bouwen? Dan is Instagram het best voor jou.

Wil je meer bezoekers op je website en producten verkopen? Dan is Pinterest het meest geschikte platform.

Het hangt compleet af van wat jouw social media marketing doelen zijn. Misschien wil je beide kanalen gebruiken om verschillende redenen.

 

Pinterest

Pinterest is een visuele zoekmachine waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken. Via desktop en via de Pinterest app voor smartphone en tablet. Mensen die op zoek zijn naar ideeën voor een nieuwe aankoop. Meer dan 75% van de ideeën komt van bedrijven zoals dat van jou.

Eén van de meest populaire categorieën op Pinterest is: Huisdecoratie. Inspirerende interieur- en slaapkamer foto’s zijn ontzettend populair. Heb je een website met foto’s of een webshop met product- en sfeerfoto’s? Bewaar foto’s van je website op je Pinterest account en bereik mensen die op zoek zijn naar bijvoorbeeld een nieuwe boxspring of dekbedovertrek.

Wanneer je dagelijks geoptimaliseerde beelden toevoegt aan je Pinterest account dan is de kans groter dat je mensen bereikt die op zoek zijn naar jouw producten. Zo vergroot je het aantal websitebezoekers en verkoop in je webshop of in je winkel.

 

Instagram

Instagram is een visueel social media kanaal waar mensen via de Instagram app, foto’s delen van waar ze op dat moment mee bezig zijn. Het aantal Instagram gebruikers blijft groeien. Voor je bedrijf een geschikt platform om contact te leggen met jouw ideale doelgroep.

Beeld voor beeld vergroot je de bekendheid van je bedrijf. Met het delen van mooie sfeerfoto’s van je producten blijf je in contact met je klanten en trek je nieuwe klanten aan.

Naast je Instagram feed waar je je mooiste foto’s deelt, is het ook mogelijk om via Instagram Stories foto’s en video’s te delen. Je kunt bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen geven, meer vertellen over je nieuwe collectie, je volgers je showroom laten zien en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Verschil tussen Pinterest en Instagram

Pinterest
• levensduur van berichten op Pinterest is veel langer dan die op Instagram
• achter beelden bewaard vanaf je website op Pinterest, zit een linkje naar je website = meer kans op extra bezoekers op je website
• je hoeft je geen zorgen te maken over het delen van selfies, daar is Pinterest niet het geschikte platform voor
• je hoeft niet persé te communiceren met andere mensen. Pinterest gebruikers zijn met zichzelf bezig.

 

Instagram
• wanneer je Instagram bericht geen interactie meer krijgt, wordt deze steeds minder getoond aan je volgers
• je Instagram profiel is de enige plek waar je een klikbare link kan toevoegen
• in één bericht kun je meerdere beelden toevoegen
• interactie met je volgers is veel groter en je kunt vragen stellen en beantwoorden.

 

Twee mooie kanalen waar je visueel je producten en het verhaal van je bedrijf deelt. Bepaal wat voor jou op dit moment het belangrijkst is. Wat zijn je doelen en wat is de behoefte van jouw doelgroep? Misschien maak je al gebruik van beide kanalen?

Dit artikel is geschreven voor Bedding business magazine - ARCHANA.NL #beddingbusiness

 

Wil je weten of Pinterest en Pinterest Adverteren ook interessant is voor jouw bedrijf?  Plan een gratis 15 minuten strategiegesprek en ik leg je uit wat Pinterest voor jou kan betekenen.

Plan een gratis strategiegesprek >>

 

Wil je meer uit Pinterest en Pinterest Adverteren halen en je bedrijf een boost geven? Wij nemen Pinterest Adverteren compleet voor je uit handen zodat jij je kunt focussen op de groei van je bedrijf.

Start met Pinterest Adverteren >>

 

♥ Wat is jouw favoriete platform om foto’s te delen?

 

Vind je dit blogbericht interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Pinterest of Instagram: Wat is het beste voor je bedrijf? | ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttips

Pinterest of Instagram: Wat is het beste voor je bedrijf? | ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttips
Pinterest of Instagram: Wat is het beste voor je bedrijf? | ARCHANA.NL #pinterestmarketing #pinteresttips