SEO. Search Engine Optimization ofwel Zoekmachine Optimalisatie. Verbeter je SEO en wordt zichtbaar bij jouw ideale klanten. Natuurlijk wil je dat jouw doelgroep op je website terechtkomt en je doet je best om hier alles aan te doen. Je bent een expert in het schrijven van teksten voor je blog maar raak je bij het horen van “SEO” licht gefrustreerd? Geen zorgen, met de tips uit dit blogbericht ga je zelfverzekerd aan de slag.

Verbeter je SEO en optimaliseer eenvoudig je afbeeldingen - ARCHANA.NL #seo #blogtips

 

Je hoeft geen SEO expert te zijn om je website SEO vriendelijk in te richten. Wel kun je ervoor zorgen dat jouw blogberichten gevonden worden wanneer je twee basis handelingen toepast voordat je je blogs publiceert.

 

Verbeter je SEO en optimaliseer je afbeeldingen voor Pinterest en Google

Verbeter je SEO en gebruik mijn tips om de vindbaarheid én de zichtbaarheid van je website te vergroten. Zo optimaliseer je je afbeeldingen, verhoog je het organisch verkeer naar je website én zijn je blogberichten Pinterest-vriendelijk ingericht!

Door twee super simpele tips toe te passen in mijn blogberichten, is niet alleen het verkeer naar mijn website gestegen maar helpt het ook om de zichtbaarheid van mijn blogberichten op Pinterest te vergroten. Verbeter je SEO en ga direct aan de slag met jouw website of blog!

 

Geef je afbeelding een naam

Je afbeeldingen een naam geven is één van de meest eenvoudige dingen die je kunt doen om de kans te vergroten dat jouw afbeeldingen in de zoekresultaten worden weergegeven. Door het toevoegen van de juiste en meest relevante zoekwoorden in je afbeeldingen, zorg je ervoor dat mensen deze makkelijker kunnen vinden.

Geef je afbeelding zoveel mogelijk informatie mee over het onderwerp waarover je schrijft, zodat zoekmachines zoals Google je afbeelding kan weergeven bij zoekopdrachten die mensen ingeven. Helaas kan Google geen afbeeldingen lezen en alle beetjes helpen, toch?

Stel je schrijft over ijsjes met aardbei en meloen en je hebt een mooie foto met aardbei-meloenijsjes genomen voor je website. Welke naam geef je je afbeelding dan?

Niet SEO vriendelijk ► Recipe_501043-01_560x560.jpg
Wel SEO vriendelijk ► recept-tussendoortje-aardbei-meloen-ijsje-jumbo-560×560.jpg

 

Recept voor aardbei-meloenijsje van Jumbo | Je SEO en afbeeldingen optimaliseren zodat deze gevonden worden in de zoekresultaten van Google - ARCHANA.NL #seo #blogtips

Jumbo.com

  • aangezien het hier om een recept gaat, staat ‘recept’ vooraan
  • dit recept valt onder de categorie ‘tussendoortje’
  • dan volgt de naam van het recept ‘aardbei meloen ijsje’
  • als extra toevoeging de naam van het merk of bedrijf, in dit geval ‘jumbo’
  • een afmeting ‘560×560’ benoemen is handig wanneer je met meerdere afbeeldingen werkt met hetzelfde onderwerp
  • of in plaats van afmeting kies je voor ‘detail’ of ‘voorzijde’

 

Schrijf een goede alt-tekst (alt tag of alternatieve tekst)

Door een alt-tekst toe te voegen met informatie (tekst) over de inhoud van je afbeelding, maak je het voor zoekmachines eenvoudiger om je afbeelding te herkennen. Google kan helaas niet de inhoud van je afbeelding zien en herkennen.

Aan de hand van de tekst die je een afbeelding geeft, kan Google bepalen welke afbeelding het best kan worden weergegeven wanneer iemand een zoekopdracht opgeeft via Google.

Niet SEO vriendelijk ► Aardbei-meloenijsje Productfoto ID Shot 560×560
Wel SEO vriendelijk ► Recept voor een heerlijk aardbei-meloenijsje | Jumbo.com

Voeg als alt-tekst niet een rijtje zoekwoorden toe, zoals: ‘aardbeien ijsje dessert toetje nagerecht’. Dit heeft een negatieve invloed op je SEO, je website wordt beschouwd als spam en het is verwarrend voor mensen die via Google op je website terechtkomen. Zorg dus altijd voor nuttige en relevante informatie door op een juiste manier goede tekst toe te voegen.

 

Hoe zit het dan met Pinterest?

Dit ga je niet geloven maar wanneer je bij iedere afbeelding de alt-tekst invult, zorg je ervoor dat je afbeeldingen Pinterest-vriendelijk zijn! Want de alt-teksten die je invult zijn tevens de standaard omschrijvingen van je pins! Wanneer je een afbeelding vanaf je website of blogbericht bewaard op je Pinterest bord, dan wordt de alt-tekst voor je ingevuld en verschijnt deze als beschrijving bij je pin.

Wanneer je met behulp van de Pinterest Bewaar-button (Pin It-button) de afbeelding met de aardbei-meloenijsjes wil bewaren op je bord, verschijnt de alt-tekst in de beschrijving van je pin: Aardbei-meloenijsje Productfoto ID Shot 560×560.

Dit is helaas geen sexy tekst om te laten staan en over te nemen naar je bord. Als actieve Pinterest gebruiker vind ik deze tekst niet “Pinterest waardig” en pas ik de tekst zelf aan voordat ik de afbeelding bewaar.

Voeg altijd een alt-tekst toe aan je afbeeldingen zodat Pinterest dit als omschrijving plaatst bij je bewaarde pin! - ARCHANA.NL #seo #blogtips

Jumbo.com

Zorg dus altijd voor een informatieve, relevante en sterke omschrijving wanneer je je alt-teksten typt. Overdrijf het niet en ga niet als een spammer random zoekwoorden toevoegen aan je afbeeldingen. Denk hier dus goed over na!

 

Verwacht niet meteen resultaat!

Je blogbericht en afbeeldingen heb je SEO én Pinterest-vriendelijk ingericht. Goed bezig! Verwacht niet na één dag resultaat, alles heeft tijd nodig. In de tussentijd zorg je voor juiste bestandsnamen voor je afbeeldingen en goede en meest relevante alt-teksten. Na verloop van tijd merk je vanzelf positieve resultaten en stijging van organisch verkeer naar je website.

 

♥ Richt jij je blogberichten en afbeeldingen SEO én Pinterest-vriendelijk in? Is dit iets waar je je mee bezig houdt voordat je je blogs publiceert?

 

 

Vind je dit blogbericht interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Verbeter je SEO en optimaliseer eenvoudig je afbeeldingen - ARCHANA.NL #seo #blogtips

Verbeter je SEO en optimaliseer eenvoudig je afbeeldingen - ARCHANA.NL #seo #blogtips