Wanneer je passie hebt voor iets, is het veel makkelijker om iets te doen. Haal jij plezier uit bloggen? Vind je het leuk om te doen? Wil je het ook écht doen? Wanneer je antwoord “ja” is op deze vragen, dan ben je op de goede weg. Vind jouw passie en ga aan de slag.

Vind jouw passie en begin met bloggen - ARCHANA.NL #blogtips #bloggen

 

Passie hebben voor iets. Passie is wanneer je liefde of hartstocht hebt of een groot verlangen om iets te doen. Wanneer je passie hebt voor iets dan doe je dit met je hele hart. Passie herken je vaak wanneer je druk bezig bent met iets en je de tijd vergeet. Omdat je zo opgaat in je activiteit, vergeet je alles en iedereen om je heen. Passie laat je hart sneller kloppen, geeft je energie en je verveelt je nooit.

 

Het vinden van mijn passie

Toen ik bijna 12 jaar geleden begon met bloggen, schreef ik over de dingen die in mijn leven gebeurden toen ik verhuisde van Vlaardingen naar Uden. Voor mij was bloggen toen het bijhouden van een online dagboek. Een paar jaar later schreef ik over de dingen waar ik passie voor had ( … en ik had passie voor véél dingen!)

Weer een aantal jaren later schreef ik alleen nog maar over Interieur, Slaapkamers en (Dutch)design. Dit waren toen de dingen waar ik een passie voor had. Vandaag de dag heb ik nog steeds een passie voor interieur en mooie slaapkamers – kijk maar eens op @ilovedreamybedrooms – maar ik voel nu geen drang meer om daarover te schrijven op mijn blog.

Ik wil schrijven en mensen helpen bij het vinden van hun passie.

Toen ik wist wat het was wat ik écht wilde doen, heb ik mijn website compleet veranderd. Nu is het niet “alleen” maar een blog. Het is een website mét een blog. Een website waar ik kan laten zien wie ik ben en wat ik doe. Mijn blog gebruik ik om te schrijven over mijn passie en om mijn kennis te delen.

Mijn blog versterkt niet alleen mijn website, het is ook een middel om in contact te komen met mensen. Mensen die op zoek zijn naar de onderwerpen waarover ik schrijf.

 

Het vinden van jouw passie

Zo’n 10 jaar heb ik er over gedaan om mijn échte passie te vinden. Mijn wens voor jou is dat ik hoop dat jij je passie sneller vindt dan ik 😉 Tot nu toe vond ik alles wat met bloggen te maken heeft even leuk. Mensen die mijn blogberichten lezen, connecten met andere bloggers en ervoor zorgen om volgers te krijgen op mijn social media accounts.

Wat bloggen ook leuk maakt is om succesvol te zijn in wat je doet. Zoals je kunt lezen bereik je dit niet in één dag. Wanneer je net start met bloggen weet je soms niet waar je moet beginnen of hoe je verder moet gaan. Vergeet niet dat andere bloggers dezelfde vragen hebben gesteld toen zij jaren geleden begonnen met bloggen.

 

Vind jouw passie en start met bloggen

Hoe vind jij je passie? Belangrijk is om jouw eigen blogstijl te vinden – jouw “blogging voice” – en te schrijven op een manier dat anderen willen lezen. Leer van andere blogs en bloggers.

  • Waarom vind je het leuk om hun blogs te lezen?
  • Waarom volg jij bepaalde bloggers op social media?
  • Wat is er zo speciaal aan deze bloggers?
  • Wat vind jij leuk en waar gaat jouw hart sneller van kloppen?
  • Hoe kan jij jouw passie vertalen in je blogberichten?
  • Denk daar maar eens goed over na wanneer je een blogbericht schrijft en deze deelt met jouw volgers.

 

♥ Heb jij jouw passie al gevonden? Hoelang heb je er over gedaan om jouw passie te vinden?

 

Vind je dit blogbericht interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Vind jouw passie en begin met bloggen - ARCHANA.NL #blogtips #bloggen