Pinterest marketing voor makelaars. Het lijkt zo voor de hand liggend dat Pinterest het perfecte platform is voor makelaars. Maar waarom zou een makelaar überhaupt tijd moeten besteden aan Pinterest, wat levert het op en hoe zet je Pinterest in als je als makelaar of makelaarskantoor voornamelijk gericht bent op een specifieke locatie?

Pinterest marketing voor makelaars - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #makelaars

 

Mensen gebruiken Pinterest voor het vinden van nieuwe ideeën en maken plannen voor de toekomst. Miljoenen mensen gaan dagelijks naar Pinterest en bewaren alles wat hen interesseert op hun borden. 75% van alle ideeën komt van bedrijven.

Veel bedrijven uit verschillende branches maken actief gebruik van Pinterest om in contact te komen met hun ideale klant.

 

Pinterest marketing voor makelaars en makelaarskantoren

Vorig jaar mei 2018 deelde ik op mijn social media kanalen een bericht waarin ik mij afvroeg waarom in Nederland zo weinig makelaars gebruik maken van Pinterest. Na de aflevering van een van mijn favoriete USA tv programma’s ‘Million Dollar Listing’ op FOX ben ik op onderzoek gegaan op Pinterest.

Mijn bevindingen lees je in onderstaand bericht dat ik deelde op mijn Instagram account @depinterestexpert.

 

Million Dollar Listing

Al een tijdje ben ik zwaar verslaafd aan de USA tv serie Million Dollar Listing op FOX. Niet omdat ik een nieuw huis nodig heb, ik vind het namelijk super interessant en inspirerend om de drive van makelaars uit de serie te zien. Hun passie, enthousiasme, kennis en lef om uit te blinken als expert en te doen waar ze het beste in zijn ♥️⠀

Zo kwam ik eigenlijk op het idee om te kijken of makelaars in Nederland actief zijn op Pinterest. Binnen een paar minuten was ik er uit:

  • Er zijn nog geen 200 makelaars “actief” op Pinterest
  • Meeste makelaars hebben zich alleen geregistreerd
  • Merendeel van de makelaars heeft geen logo, borden en pins

 

Makelaars in Nederland

In 2017 was het aantal makelaars in Nederland gestegen naar ruim 9000 en in 2018 is dat aantal gestegen naar 9.200 makelaars.⠀

Een heleboel makelaars voor wie Pinterest interessant kan zijn om woningzoekenden te inspireren. Als makelaar ben jij de expert en weet je alles wat te maken heeft met wonen, vinden, kopen, verkopen en verhuizen.⠀

Nu starten met Pinterest en na de zomer je bereik en bekendheid vergroten om woningzoekenden te inspireren. Er zijn genoeg bord-onderwerpen te bedenken om met Pinterest meer bezoekers op je website te krijgen.⠀

Best interessant als je het mij vraagt – vooral omdat weinig makelaars écht actief zijn en optimaal gebruiken maken van alles wat Pinterest te bieden heeft.

 

Online marketing strategie

Als makelaar is het belangrijk om na te denken over je online marketing strategie. Het hebben van een duidelijke en optimaal ingerichte website is tegenwoordig een must.

In contact komen met jouw ideale klanten die opzoek zijn naar een nieuwe woning of hun woning willen verkopen is iedere dag weer een mooie uitdaging. Er zijn een aantal dingen die je als makelaar en ondernemer kan doen om je online aanwezigheid te vergroten.

 

6 tips om je marketingstrategie op te zetten of te verbeteren

1. Huisstijl: Zorg voor een passende huisstijl waarmee je de aandacht trekt van nieuwe klanten en dat herkenbaar is voor je huidige klanten.

2. Bloggen: Start met bloggen en deel je kennis en tips op je website.

3. SEO: Optimaliseer je website zodat je gevonden wordt in zoekmachines.

4. Social Media: Wees aanwezig op social media kanalen waar ook je ideale klanten aanwezig zijn.

5. Start met Pinterest: Meld je aan voor een Pinterest bedrijfsaccount en laat Pinterest ook voor jou werken zodat je meer traffic op je website krijgt.

6. Bouw betere relaties: Eén van de belangrijkste dingen waar je beslist tijd aan moet besteden is het onderhouden van contact met je (toekomstige) klanten. Ga op social media de interactie aan met mensen die reageren op je berichten. Reageer op reacties en beantwoord vragen.

Bouw een band op met mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning of een goede makelaar die helpt bij de verkoop van hun woning. Zo blijf je in gedachten – on top of mind – en bezoeken ze je website of kantoor zodra men klaar is voor de volgende stap.

 

Strategie voor succes met Pinterest marketing voor makelaars

Als makelaar heb je het al druk met 1001 dingen en om je dan ook nog eens bezig te houden met je online strategie, kan dat best veel zijn. Misschien is er een medewerker op kantoor die het leuk vindt om te schrijven? Of denk eens aan het inhuren van een goede tekstschrijver.

Het bepalen en opzetten van je strategie kan ik je tijdens mijn Pinterest training alles over uitleggen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig nieuwe content toe te voegen op je website.

 

Start met bloggen

Voeg een blog toe aan je website waar je regelmatig interessante berichten publiceert waarin je schrijft over alles wat met jouw vak als makelaar te maken heeft. Berichten die waardevol en nuttig zijn voor mensen die aan het oriënteren zijn en van plan zijn om een huis te kopen of verkopen.

Maak je blogberichten Pinterest vriendelijk en voeg aantrekkelijke beelden toe. Met een gratis tool als Canva kun je eenvoudig beelden opmaken voor je website en deze bewaren op je Pinterest account. Met jouw beelden op Pinterest trek je de aandacht van je ideale klanten die wellicht doorklikken naar je website voor meer informatie.

 

Locatie en locatie specifieke borden

Als je als makelaar uitsluitend werkzaam bent op een bepaalde locatie, in een bepaalde stad of provincie, dan is het belangrijk om locatie en locatie specifieke borden toe te voegen.

Zo vergroot je de kans dat mensen die bijvoorbeeld op zoek zijn in jouw locatie, je kantoor sneller vinden. Geef je borden een titel waarin de plaatsnaam of provincie is verwerkt.

Voeg ook borden toe waarop je locatie gebonden onderwerpen bewaard. Denk aan hotspots, leuke eetgelegenheden, toeristische locaties, enz.

 

4 tips om direct te starten met Pinterest voor makelaars

Er zijn verschillende manieren om Pinterest ook te laten werken voor makelaars. Wellicht gebruik je Pinterest privé voor het vinden van inspiratie. Verplaats je ook eens in de manier waarop mensen Pinterest gebruiken die op zoek zijn naar tips over kopen, verkopen en verhuizen.

  1. Voeg borden toe die relevant zijn voor je bedrijf. Als je nog geen blogs of artikelen hebt geschreven, kun je toch relevante borden toevoegen en relevante pins met blogs van anderen bewaren op je borden.
  2. Meld je aan bij groepsborden waarin pins worden bewaard die interessant zijn voor jou als makelaar. Een goede manier om inspiratie op te doen voor het creëren van eigen content.
  3. Start met het schrijven van blogs of huur iemand in die dit voor jou doet. Op deze manier kun je zelf relevante artikelen schrijven met interessante onderwerpen voor jouw ideale klanten.
  4. Verwerk je huisstijl in beelden die je creëert voor je blogs. Bewaar regelmatig nieuwe beelden met relevante zoekwoorden op je borden die verwijzen naar je blogberichten.

 

Jij bent de expert en Pinterest kan je helpen om in contact te komen met je ideale klanten. Kijk eens in je Google Analytics, misschien vinden mensen via Pinterest jouw website? Dan is het nu de tijd om meer met Pinterest te doen en ervoor te zorgen dat meer mensen jou vinden.

 

Ik hoop dat je genoeg inspiratie hebt om te starten met Pinterest marketing voor makelaars. Jij kan nu een stapje voor zijn op makelaars in je omgeving die niets met Pinterest doen omdat ze niet weten hoe waardevol Pinterest kan zijn.

 

♥ Ben je makelaar of heb je klanten in de makelaardij die aan de slag willen met Pinterest? Of ben je makelaar en heb je al succes met Pinterest? Laat een reactie achter of stuur een bericht want ik kom graag met je in contact.

 

Vind je dit blogbericht interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Zo gebruik je Pinterest als makelaar - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #makelaars

 

Pinterest marketing voor makelaars - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #makelaars
Pinterest marketing voor makelaars - ARCHANA.NL #pinterestmarketing #makelaars